Mai mulți români vor petrece vacanța de 1 Mai, în străinătate

Peste 10.000 de români își vor petrece anul acesta minivacanța de 1 Mai în străinătate, cu 10% mai mult decât anul trecut, iar stațiunile de pe litoral și citybreak-urile sunt cele mai căutate. Deși marea majoritate a turiștilor aleg Bulgaria sau vacanțele sub 100 €, se remarcă, în ultimii ani, o nouă categorie de turiști care caută să îmbine city break-urile cu litoralul, la un preț mult mai mic decât în plin sezon. Anul acesta, cele mai căutate au fost sejururile în Roma, Lisabona și Cipru. Pentru o astfel de vacanță bugetul ajunge la circa 500 € de persoană.

 

Transportul taxi din Ilfov, pe lista neagră

Consiliul Concurenței a finalizat, în 2014, un număr de 21 de investigații referitoare la aplicarea regulilor de concurență, iar valoarea amenzilor a fost de 41,54 milioane euro. Principalele cazuri vizează înțelegerile anticoncurențiale de pe piața comercializării produselor alimentare, înțelegerea tacită de pe piața transportului de persoane în regim de taxi, din  București și Ilfov, cartelul de împărțire a pieței de foraj pentru petrol și gaze din România, cartelul de pe piața retransmiterii drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal și înțelegerile anticoncurențiale pe piața cartelelor de telefon preplătite, cazuri în care autoritatea a constatat și a sancționat nerespectarea angajamentelor asumate.

 

Magistrala 5, gata până în 2016

Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, tronsonul Râul Doamnei-Eroilor, va fi gata la sfârșitul anului viitor, tunelul fiind realizat în proporție de 80%, a declarat Cătălin Homor, directorul general al Metrorex. “În ceea ce privește structura stațiilor, aceasta este undeva spre 95 — 98%. În momentul de față este în curs procedura de licitație pentru finisaje”, a spus Homor, în cadrul evenimentului de punere în funcțiune a echipamentului care a început execuția tunelelor pentru stația de metrou Străulești. „Ne încadrăm în termen. Sperăm să nu intervină evenimente imprevizibile incontrolabile de către Metrorex, astfel încât să putem respecta termenele”, a mai afirmat directorul general al Metrorex.

 

 

FMI anunță creștere economică, în România

Fondul Monetar Internațional a revizuit în creștere, la 2,7%, estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României în acest an, potrivit raportului World Economic Outlook, publicat de instituția financiară internațională. În raportul din toamna anului trecut, FMI estima o creștere de 2,4% pentru economia românească. În ceea ce privește estimările pentru 2016, FMI prognozează că economia românească va înregistra un avans de 2,9%, peste cel de 2,5% prognozat în octombrie anul trecut.

 

Pe de altă parte, FMI a revizuit în scădere estimările privind evoluția prețurilor de consum în România, acestea urmând să crească cu 1,0% în 2015, comparativ cu estimările din toamnă, care indicau o creștere de 1,5%.