Ștampila e istorie

Guvernul a decis eliminarea obligativității ștampilei pentru persoane fizice și juridice de drept privat, informează Biroul de presă al Executivului. „Actul normativ elimină obligativitatea aplicării ștampilei atât pe declarațiile, cererile și alte documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat, așa cum sunt definite în Codul civil, precum și de către entitățile fără personalitate juridică, la instituții sau autorități publice, cât și pe documentele sau alte înscrisuri emise între aceste entități sau persoane. Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ștampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent”, precizează sursa citată.

 

Bani pentru absolvenți

Absolvenții instituțiilor de învățământ, promoția 2015, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de 6 luni, informează Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM). Indemnizația de șomaj va reprezenta 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, dacă se înregistrează la agenția de ocupare a forței de muncă din raza căreia își au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării.

 

Fraude la Loteria Bonurilor

Ministerul Finanţelor Publice a plătit premiile pentru prima Loterie Fiscală, respectiv câte 56 de lei pentru 17.837 bonuri, după ce a respins 313 cereri care nu îndeplineau condiţiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, Fiscul suspectând fraude. „În urma efectuării controalelor antifraudă, un număr de 65 de bonuri fiscale au fost invalidate, întrucât în legătură cu acestea au fost constatate împrejurări privind săvârșirea unor fapte de natură penală, urmând a fi sesizate organele competente”, arată Finanţele. La extragere au participat bonurile fiscale emise în intervalul 2 februarie – 28 martie.

 

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut un control în complexul comercial Dragonul Roșu, în urma căruia au dat amenzi de aproape 700.000 de lei și au confiscat peste 140.000 de produse de peste 1,1 milioane de lei.

100 de comisari ai ANPC au verificat respectarea drepturilor consumatorilor la comercializarea jucăriilor, îmbrăcămintei și încălţămintei. Principalele abateri constatate au fost: lipsa informare a produselor și etichetarea necorespunzătoare. ANPC informează că au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, 140.874 de produse în valoare de 1.105.470 lei, și s-au întocmit șase procese verbale de prelevare pentru diverse produse: haine copii și adulţi, ciorapi, încălţăminte copii și adulţi și prosoape.