Surse din PNL au declarat că prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a acceptat propunerea copreşedinţilor PNL de a prelua interimar conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, în contextul accelerării procesului de unificare a PNL şi a reînnoirii partidului în vederea alegerilor din anul 2016.

 

Conducerea organizaţiei PNL Bucureşti este asigurată, în prezent, de liderii Anca Boagiu și Teodor Atanasiu, iar în urma preluării funcţiei de către prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, conducerea filialei ar urma să devină monocefală.

Propunerea făcută lui Cătălin Predoiu de către copreşedinţii partidului de a prelua conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, deocamdată interimar, ar urma să fie aprobată în cadrul Consiliului Naţional din data de 11 decembrie.

Oferta pe care a primit-o Cătălin Predoiu, reprezentat al aripii PDL din noul PNL, vine în contextul în care liberalii au decis cu puţin timp în urmă ca funcţia de secretar general al PNL să se unească sub conducerea lui Ilie Bolojan, reprezentat al aripii PNL din noua formaţiune.

Anunţul a fost făcut de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la finalul şedinţei PNL, ei precizând că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. Vasile Blaga a mai precizat că, în această săptămână, tot la CN al PNL, va fi anunţat şi candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, dar a adăugat că Predoiu rămâne propunerea PNL pentru postul de premier.