Ai fost expulzat sau ai rămas fără loc de muncă? Mergi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate și ia-ţi adeverinţă de asigurat. În baza ei vei avea anumite servi-cii medicale gratuite, vei obţine trimiteri la spital în vederea efectuării unor analize la preţ redus, medicamente compensate sau gratuite etc. Dr. Aurelia Isărescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov îţi prezintă prin intermediul ziarului Jurnalul de Ilfov, actele necesare pentru eliberarea adeverinţei de asigurat în urmă-toarele situaţii: 

 Ești șomer 

 Buletin 

 Carnet sau adeverinţă eliberată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov în evidenţa căreia te afli. 

Trăiești dintr-un ­ajutor social 

 Buletin 

 Adeverinţă eliberată de primăria de pe raza domiciliului tău care certifică faptul că te încadrezi în categoria persoanelor care au dreptul la ajutor social.  

Ești expulzat, ­returnat sau victima traficului de persoane 

 Adeverinţă elibe­ra­­tă de instituţiile din subordinea Ministerului In­ternelor și Reformei Administrative care atestă această situaţie.

Reţine! Adeverinţele se eliberează de luni până joi, între orele 10.00 – 15.00. Dosarul incomplet va fi refuzat din start. CAS Ilfov se află pe str. Aviator Popişteanu nr. 46 ori la telefon 021/224.19.82 sau 021/224.19.83 . Cum ajungi cel mai uşor la CAS Ilfov? De la Gara de Nord, ia autobuzul 105 până la staţia bulevardul Expoziţiei apoi întoarce-te până la str. aviator Popişteanu nr. 46. 

Dr. Aurelia Isărescu, preşedintele CAS Ilfov şi Jurnalul de Ilfov îţi prezintă săptămâna viitoare actele de care ai nevoie dacă eşti cetăţean străin cu rezidenţă în Ro-mânia, ai o altă cetăţenie şi contribui la fondul de sănătate sau realizezi venituri din activităţi independente. (Ionela C.)