Perla Ilfovului este de departe, Snago­vul, un loc încărcat de istorie și totodată, un mic paradis. Amplasat strategic aproape de Capitala ţării, la doar 30 km de București, Snagovul a devenit loc de refugiu, de tezaur, odihnă, agrement și relaxare pentru numeroși turiști. Ce poţi vizita dacă ajungi aici?
Mânăstirea Snagov
O comoară a turismului românesc este Mânăstirea Snagov, o mânăstire micu­ţă ridicată pe o insulă din mijlocul Lacului Snagov. Ansamblul monahal constituie un important centru duhovnicesc și cultural al României, purtând astăzi, Hramul Intrării în Biserică a Maicii Domnului. Se crede că aici a existat un mic paraclis încă din anii 1364 – 1379, iar în 1517 – 1521 domnitorul Neagoe Basarab a construit biserica în stil bizantin, din cărămidă. La Biserica cea Mare din cadrul Mânăstirii se află mormân-tul voievodului Vlad Ţepeș.
 Lacul și Pădurea ­Snagov
Dacă vrei să te retragi într-un loc odihnitor și răcoritor, departe de agitaţia orașului, alege Lacul și Pădurea Snagov. Situate pe autostrada ce leagă Capitala de Ploiești, acestea sunt cele mai importante locuri de agrement din zonă. Te poţi relaxa privind pe malul lacului nuferii albi și galbeni, florile de lotus sau poţi porni într-un circuit cu vaporașul. Dacă ești un împătimit al pescuitului, te poţi distra în voie. Aici există multe specii de plătică, somn, știucă, biban, crap și roșioară, multe exemplare având o greutate record, de peste 15 kg. Pe cele 10 ha de pădure te poţi odihni la umbra frasinilor, teilor sau stejarilor, în clinchetul privighetorilor, cintezelor etc. Poţi vâna fazani, cerbi, căprioare și sitari. 
Mânăstirea Căldărușani
Una dintre cele mai mari și mai vechi mânăstiri ortodoxe din Muntenia este cea de la Căldărușani. Aflată pe malul Lacului Căldărușani din comuna Gruiu, judeţul Il-fov, mânăstirea a fost ctitorită de domnitorul Matei Basarab între anii 1637 – 1638. Da­că vii să te reculegi aici, pe lângă slujbele frumoase oficializate de preoţi cu har, ai șansa unică de a vedea icoanele pictate de celebrul Nicolae Grigorescu în anii 1854 – 1855.