Îți faci planuri pentru vacanța de sărbători?

Doar o lună ne mai desparte de Sărbătorile de iarnă. Dacă vrei să petreci o vacanță de vis pe meleaguri autohtone, e timpul să-ți faci rezervarea. Locurile în hotelurile și pensiunile din stațiuni sunt tot mai puține. Iată unde te mai poți caza în perioada Crăciunului și cât te costă pachetul turistic!

Hotelurile și pensiunile din România se pregătesc pentru Sărbătorile de iarnă, cu programe de divertisment, respectând obiceiurile și tradițiile specifice fiecărei zone în parte. Și în acest an, proprietarii unităților de cazare își vor întâmpina turiștii cu serbarea tăierii porcului, cete de colindători, focul de tabără și mese bogate. Iar dacă te grăbești puțin, prinzi și reduceri semnificative la pachetele turistice. Din păcate, acestea nu includ și transportul până la destinație. Însă, copiii sub 14 ani au reducere la cazare. În anumite unități, au cazarea asigurată gratuit, dacă stau în aceeași cameră cu părinții. Acolo poți să te bucuri de o vacanță de iarnă ca-n povești, cu buget restrâns! 

Sinaia 

Un sejur la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, ajunge la  aproximativ 350 de lei de persoană. În acești bani sunt incluse cazarea în cameră dublă, mobilată și utilată, plus micul dejun. Nu include însă, programele speciale de Crăciun și petrecerea de Revelion. Ambientul plăcut, masa de Crăciun sau de Revelion, plus spectacolul de artificii la trecerea dintre ani depășește ușor 1.000 de lei de persoană. 

Predeal 

Trei nopți de cazare la o pensiune de trei stele, cu mic dejun inclus și masa festivă din prima zi a Nașterii Domnului sau din noaptea de Revelion, costă 595 de lei. 

Dacă alegi să-ți petreci vacanța aici, vei fi cazat într-o cameră spațioasă, cu baie proprie, fotolii, televizor și cablu TV. În plus, în seara de Ajun, proprietarii te vor trata cu vin fiert și cozonac, în cameră te așteaptă un cadou supriză, iar mesele festive din zilele de sărbătoare vor fi încărcate cu bunătăți.    

Maramureș 

Patru nopți petrecu­te la o pensiune sau într-un hotel de trei stele din Maramureș, te costă doar 725 de lei. Dar, în toate zilele de vacanță petrecute aici, la mic dejun te vei delecta nu numai cu delicatesele culinare tradiționale, ci și cu o cafea bună, o țuică sau un vin fiert de calitate superioară. Copiii și tinerii vor colinda după datina străbună, la mese se va servi, pe lângă multe alte bunătăți, carne de porc și preparate la grătar, iar de Crăciun și de Revelion vor exista programe speciale de divertisment.    

Sighișoara 

La Casa Legendă, clădire complet renovată în anul 2002, situată la câțiva pași de Piața Cetății, vei fi cazat într-o cameră legendară, mobilată și decorată într-un stil original. Patru nopți de cazare la trei stele te costă în jur de 900 de lei, de persoană. În acești bani însă, ai incluse mobilier din lemn masiv, televizor, cablu TV, baie proprie cu cada înconjurată de lumânări parfumate, bucă­tă­rie pentru pregătirea pre­paratelor, dacă vrei să-ți gătești ceva, plus cadouri speciale de sărbători. Toate, într-o cameră mini-apartament, cu două paturi matrimoniale.