Pentru prima dată în istoria comunei Clinceni, sâmbătă, de Sfinții Constantin și Elena, protectorii așezării, a fost inaugurat un centru cultural modern, de talie europeană, cu care Ilfovul se va mândri și peste veacuri. Iar surprizele s-au ținut lanț pentru săteni. După prânz, edilul Adrian Budeanu și-a sărbătorit toți localnicii într-o zi specială, Ziua Comunei Clinceni.
A fost inaugurată Casa de Cultură
S-a mai scris o pagină din istoria comunei Clinceni. Primarul Adrian Budeanu și membrii Consiliului Local au făcut toate demersurile pentru ca localitatea să aibă o casă de cultură modernă. Împreună cu membrii Consiliului Județean Ilfov, au alocat fondurile necesare și au demarat construirea și dotarea clădirii cu toate cele necesare desfășurării activităților cultural – artistice și educative. De sâmbătă, de la inaugurarea oficială, comuna Clinceni se mândrește cu un edificiu superb, care readuce în inimile oamenilor frumusețea momentelor de aur ale culturii românești, ce s-a impus prin cele mai valoroase creații artistice.
Cu o capacitate extrem de mare și dotări ultramoderne, Casa de Cultură Clinceni aduce în peisajul artistic actual un veritabil tablou muzical, pictura, dansul contemporan, tradițiile și adevăratele opere de artă autentice.
Spectacol de excepție, de Ziua Comunei
Centrul cultural a fost inaugurat printr-un spectacol de excepție. Artiști valoroși, interpreți vocali și instrumentali de renume au desăvârșit atmosfera muzicală cu cele mai inspirate și reușite interpretări.
Nume mari ale muzicii autohtone au urcat pe scena amplasată în aer liber, în fața Casei de Cultură și au încântat până și cele mai exigente gusturi muzicale. Marioara Man Gheorghe și Grigore Gherman, cu Grupul Mlădițe Ilfovene, Eugenia Moise Niculae împreună cu Zestrea Ilfoveană, și acompaniată de formația Taraful din Clinceni și de celebra formație Barosanii, Antonio Lupu, câștigătorul multor concursuri naționale și internaționale de muzică și dans, Elena Gheorghe, Pasitos și Gipsy Casual sunt doar câțiva dintre artiștii care au făcut un spectacol de excepție, la Ziua Comunei Clinceni.
“Am venit cu mare drag cu Grupul Zestrea Ilfoveană să participăm la inaugurarea Casei de Cultură, locaș foarte important pentru toți locuitorii, dar în mod special, pentru noi, interpreții de folclor. Ca formator de talente, îmi doresc ca, încet, încet, învățăceii de azi să-și ia zborul de pe scena Casei de Cultură Clinceni. Sper că aceasta este o rampă de lansare pentru viitorii mari artiști ai României. Mulțumim domnului primar pentru că s-a gândit la noi și la viitoarele generații”, ne-a spus îndrăgita folcloristă Eugenia Moise Niculae, care a și pus bazele școlii muzicii din Clinceni.
“Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt protectorii comunei Clinceni. Cu acest prilej, dedicăm o zi specială tuturor cetățenilor, ziua localității. Am deschis seria evenimentelor cu slujba de sfințire și inaugurare a Casei de Cultură, investiție realizată în asociere de către Primărie, Consiliul Local Clinceni și Consiliul Județean Ilfov. Continuăm să ne bucurăm de această zi specială, petrecând de la ora 15.00 până-n jurul orei 22.15, cu muzică bună și artiști minunați. La ceas aniversar, dorim să ne arătăm respectul, iubirea și prețuirea față de valorile Clinceniului. Oferim cele mai înalte titluri și distincții celor care au grijă de sănătatea noastră de o viață-ntreagă și celor care se îngrijesc de siguranța noastră, națională și ne reprezintă cu mândrie chiar și peste hotare. Și încheiem ziua festivă admirând un superb foc de artificii și delectându-ne cu surprize dulci, tort, mult tort”, ne-a spus primarul Adrian Budeanu.
Doi medici și un militar, Cetățeni de Onoare
Fiindcă sănătatea localnicilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Clinceni și Consiliul Local, în semn de recunoștință pentru activitatea asiduă în slujba sănătății localnicilor, primarul Adrian Budeanu a acordat titlul de Cetățean de Onoare al comunei Clinceni medicilor de familie Silvia Petrovici și Mariana Cușu.
Pentru grija pe care o poartă pacienților, edilul a acordat diplome de excelență Marianei Nițu și Liviei Petrescu, asistentele celor doi medici de familie desemnați Cetățeni de Onoare. Primarul i-a înmânat titlul de Cetățean de Onoare al comunei Clinceni și plutonierului major Ilie Teodor Octavian, care a luptat pe fronturile din Irak și Afganistan. Titlurile și distincțiile au fost acordate în cadrul unei ceremonii speciale.
La mulți ani, Clinceni!
Mulțumim artiștilor pentru momentele frumoase dăruite! De ziua lor, le urăm și noi, localnicilor din Clinceni un sincer și călduros „La mulți ani!”, zile senine și împlinirea tuturor dorințelor! Iar pe dvs., dragi cititori, vă lăsăm să vă delectați privirile și să vă încărcați sufletele cu frumusețea imaginilor, oglinda unei zile minunate – Ziua Comunei Clinceni.