Cărțile sunt copiii marelui suflet al copilăriei. Magia basmelor vechi și noi o învăluie, hrănesc și educă. E ceea ce a realizat din plin ediția a II-a a „Caravanei poveștilor” – în lungul ei periplu prin comunitățile județului Ilfov, încheiat duminică, 6 august, la Clinceni. A fost un demers admirabil al Bibliotecii Metropolitane din Capitală, proiect organizat de Primăria București, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Asociațiile „Basar” și „Young Initiative”.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 363
24-page-001

La popasurile ilfovene ale caravanei, au participat la întâlniri sute de copii, părinți, educatori. Ediția de la Clineni s-a încheiat prin lecturi, jocuri distractive și dans, îndrumate de către membrii echipei educative.

Misiune onorantă

Daniel Ciobanu, manager de proiect, a precizat: „Pentru copii, buna educație și formarea porneşte de la cărţile cu  poveşti. Peste tot unde am fost,      i-am familiarizat cu universul lecturii. Le-am citit basme, am parcurs împreună cu ei paginile istorisirilor fermecate. Jocurile, apoi poveştile de teatru cu păpuşi sunt incluse în paginile cărţilor. Ori, cartea e principalul nostru argument, al Bibliotecii Metropolitane, prin serviciile ei gratuite. Trebuie ştiut de către toți că pot împrumuta DVD-uri, cărţi pentru lecturi, din  toate domeniile. Din acest an, biblio­tecile rețelei noastre au oferit condiţiile noi și facilități de împrumut. Pot beneficia de ele nu numai locuitorii Capitalei, dar şi cei din judeţul Ilfov. Foarte mulţi ilfoveni lucrează sau învață în Capitală şi iată că le oferim și lor acest tip de servicii culturale gratuite. Avem peste 1 milion de volume care, oricând, le stau la dispoziție”. Echipa care a poposit în parcul Teatrului de Vară din Clinceni a fost alcătuită din 8 specialiști formatori educativi și voluntari. Carmen, Anca, Maria, Costin, Alexandra, Marilena, Ioana și Daniel i-au bucurat nespus pe copii. Minunatul lor demers va continua în ediții viitoare.