După ce bulgarii au închis Vama Ruse, din cauza condițiilor meteo, în România, pe DN 5, coloana de TIR-uri s-a întins pe kilometri întregi.

Pe 17 ianuarie, autoritățile bulgare au restricționat traficul rutier dinspre județul Giurgiu, prin Vama Ruse, pentru toate categoriile de autovehicule din cauză că, în țara vecină, drumurile erau blocate de viscol și ninsori abundente.

Inițial, la ora 19:25, traficul rutier fusese blocat spre Bulgaria, în județul Giurgiu, prin Vama Ruse, pentru categoriile de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Prin urmare, autoritățile din România au luat măsuri similare de restricționare a traficului rutier, pentru aceleași categorii de vehicule, și pe DN5.

Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instituit o restricție de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumul național DN 5 – Adunații Copăceni – Giurgiu, între km 19+200 – km 59+000.

Miercuri, 18 ianuarie, în jurul orei 13:00, coloana de TIR-uri se întindea pe kilometri întregi, de la intrarea în Jilava, până în comuna 1 Decembrie. Patru echipaje ale Serviciului Rutier al IPJ Ilfov asigurau buna desfășurare a traficului rutier pe teritoriul județului.

La un interval de 30 de minute, polițiștii permiteau deplasarea către Giurgiu a unui lot de circa 20-30 de astfel de autovehicule. În jurul orei 15, restricţia privind circulaţia autovehiculelor către Bulgaria prin Vama Ruse, pentru toate categoriile, a fost ridicată, iar în acest context a fost ridicată şi restricţia de circulaţie pentru DN5 Bucureşti-Giurgiu, informează IGPR.

De asemenea, potrivit unei informări remisă ISU Giurgiu de către autorităţile bulgare, drumurile Ruse – Byala-Veliko Târnovo şi Ruse – Byala – Pleven au fost deschise şi se circulă fără restricţii de circulaţie.

Segmentul de drum între Ruse şi Razgrad este în continuare închis, iar pe segmentul de drum Ruse – Silistra circulaţia este permisă doar autovehiculelor până în 12 tone, se precizează în informarea ISU Giurgiu, transmisă presei.

DN 5 -1