Centrul Cultural pentru Tineret, bijuterie arhitectonică pentru Moara Vlăsiei

La exact doi ani de la începerea lucrărilor de construcție, sâmbătă, de Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, a fost inaugurat Centrul Cultural pentru Tineret din Moara Vlăsiei (Complex ”Arena”).

Într-un decor mirific, pe malul unui lac al pârâului Cociovaliștea și aproape de autostradă, clădirea se ridică impozantă, dar deosebit de primitoare. După un efort susținut, financiar și uman, complexul situat în Cartierul Tineretului și-a deschis porțile pentru public, grație colaborării dintre Primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean Ilfov. Ansamblul, care respectă toate normele de siguranță antiseismică și antiincendiu, a fost ridicată folosindu-se cele mai bune materiale de construcție si forță de muncă din localitate, prin societatea comercială a Consiliului Local. Complexul satisface întrutotul nevoia de cultură, de distracție și recreere a tinerilor din localitate, care își doreau de multă vreme un loc al lor, civilizat, unde să socializeze și să se poată relaxa.

Complexul este foarte bine structurat pentru scopul pentru care a fost gândit. Găsim aici o sală primitoare în care funcționează cafeneaua, pizzeria și restaurantul, cu o capacitate de 80 de locuri, apoi o terasă, iar la etaj o sală la fel de generoasă, unde se pot organiza întruniri, conferințe și diverse evenimente de genul petrecerilor aniversare, botez sau cununie. Piesa de rezistență o reprezintă însă o sală multifucțională, autorizată de ISU pentru 1.000 de persoane.

 

Ordine și siguranță

Sâmbătă, sala va fi accesibilă  doar cu circuit închis, pe bază de card de membru. De altfel, la intrare a fost gândit și montat un sistem de turnicheți pentru acces și un sistem computerizat pentru validarea cardurilor. Tinerii se vor putea întâlni aici pentru a asculta muzică și pentru a dansa. În restul zilelor săptămânii, vor fi găzduite diferite activități destinate copiilor, tinerilor, dar și adulților cu suflet tânăr: piese de teatru, concerte, serbări, baluri, banchete școlare, proiecții de filme și multe altele.

”Am construit, le-am predat celor tineri complexul, continuăm cu alte obiective”, ne-a declarat primarul comunei Moara Vlăsiei, Andrei Filip.

Cine poate deveni membru și poate să aibă acces în sala multifuncțională? Orice locuitor al comunei Moara Vlăsiei, care solicită acest lucru, poate fi considerat membru de drept, ținând cont de faptul că, până la urmă, bugetul local, care a suportat această investiție, este constituit și din taxele plătite de locuitorii comunității respective, dar și alte persoane din afara comunei, care doresc acest lucru și acceptă regulamentul intern de funcționare, disciplina și ordinea impuse de administratorul și proprietarii complexului – Primăria și Consiliul Local Moara Vlăsiei.

Foarte importante mai sunt următoarele aspecte: cei din Moara Vlăsiei vor putea beneficia de reducere la nota de plată, administrația locală gândind, în acest moment, un sistem de acordare și a unui procent de discount, iar pentru ziua de sâmbătă, în sala multifuncțională, doar bărbații din alte localități vor plăti bilet de intrare, pentru sexul frumos accesul fiind gratuit.

Zonă în plină dezvoltare

Pentru cine nu cunoaște zona Cartierului Tineretului din comuna Moara Vlăsiei vă putem spune că este ușor de reperat. Este situată lângă lac, aproape de nodul rutier al autostrăzii A3, pe locul ales de edil pentru aplicarea Legii 15/2003. Aici, tinerii au primit, gratuit, câte 400 mp de teren, pentru ridicarea unei case (un model – oferit tot gratuit -, ales din cele trei, puse la dispoziție de primărie,  pentru a se păstra o compoziție arhitecturală unitară a zonei). Tot administrația locală s-a ocupat de utilități și tot aici a construit Uzina de apă și Baza sportivă. Acum, complexul “Arena” întregește extrem de atractiv peisajul. Evident, în jurul complexului, au fost amenajate alei și spații verzi, au fost plantate flori și puși puieți de pomi, care în timp vor crește și vor umbri terasa primitoare.

 

Casă nouă, sfințită și binecuvântată!

Ca în orice casă nouă, mai ales că a fost inaugurată în zi de mare sărbătoare, era nevoie de o slujbă de sfințire și de binecuvântare. Așa că, un sobor de preoți din Moara Vlăsiei a făcut acest lucru, în fața a două sute de localnici, adunați cu mic cu mare la ceremonia de tăiere a panglicii inaugurale. La finalul slujbei, preotul paroh Niță Ștefan a dăruit o icoană a Sfinților Împărați Constantin și Elena care să ocrotească construcția, pe cei care-i calcă pragul, dar și pe cei care au ajutat la realizarea ei. Și, în general, pe toți enoriașii din Moara Vlăsiei și gospodarii care au grijă de comunitate.

Andrei Filip, primarul comunei, viceprimarul Florin Cucu și președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, au tăiat panglica tricoloră și i-au invitat pe cei prezenți să viziteze complexul, apoi să ciocnească tradiționalul pahar cu șampanie și să guste câteva bucate pregătite special pentru această ocazie – ca prezentare a “meseriașilor” din bucătaria restaurantului. Toate acestea nu înainte ca președintele Consiliului Judetean Ilfov să le spună câteva cuvinte despre susținerea pe care o acordă primarului comunei, pe care-l consideră un ”administrator de valoare, un om de care Moara Vlăsiei a avut și are nevoie!”.

 

Petrecere alături de Ana Lesko

Seara, de la ora 22.00, prima petrecere în sala multifuncțională! Locuitorii din Moara Vlăsiei au participat și la ”spectacolul de inaugurare”, unde DJ Cappy și DJ Elf au creat o atmosferă de club cu “ștaif”, iar Anna Lesko, împreună cu frumoasele ei dansatoare, a completat o noapte de vis. ”Spectaculos, decent, elegant, adică pe măsura calității oamenilor din comuna noastră”, a încheiat primarul Andrei Filip.