Pentru mulți dintre noi, biliardul este o vastă necunoscută. Pentru alții însă, e un mod plăcut de a se relaxa, de a-și petrece câteva ore în care să se destreseze după o zi sau o săptămână de muncă încărcată. 

Există însă și o altă categorie de oameni care au transformat acest joc într-o adevărată artă. Pentru ei, biliardul clasic nu mai este de mult o simplă familie de jo-curi… Pentru acei oameni, amatorismul a trecut la rangul de sport național. Un sport care s-a dezvoltat încet, încet și în țara noastră, astfel că acum avem și noi campi-oni mondiali la această disciplină. 

De obicei, Campionatul mondial de trickshot (lovituri tehnice luate din biliardul clasic și duse până la spectaculozitate pe masa de biliard) se desfășoară în fiecare an în Connecticut – SUA, se mai știe de o competiție ce s-a ținut în Rusia, la Sankt Petersburg în 2007; însă anul acesta, organizatorii s-au gândit să modifice locația din nou, astfel că World Class Artistic Pool Masters Cup, va avea loc în perioada 13-15 iulie, în Shenyang, capitala provinciei Liaoning, China. Se pare că va fi prima și cea mai mare întrecere de acest gen organizată în Asia, deoarece fiind un concurs invitațional va aduna la start 12 concurenți din SUA, Canada, Argentina, România, Franța, Africa de Sud și 4 concurenți din China, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Concursul se desfășoară sub egida Federației Mondiale de Biliard (WPA) și se dorește a fi o promovare a acestei discipline.

Gazda evenimentului va fi hotelul de 5 stele Grand Metropark North Yoker Hotel Shenyang. Competiția va fi difuzată de CCTV (China Central TV) și va putea fi urmă-rită în direct și pe Internet la: http://www.my147.com/