Există mai multe metode naturiste cu ajutorul cărora poți scăpa de simptomele neplăcute provocate de consumul exagerat de alimente, din perioada sărbătorilor pascale. Simptome precum balonare, aciditate sau crampe, pot fi ameliorate cu ajutorul unor condimente pe care le are în bucătărie orice gospodină.

Dacă de regulă, folosești la prepararea mâncărurilor, ghimbir, cimbru sau coriandru, după sărbători, aceste condimente pot fi extrem de utile pentru a reface organismul asaltat de prea multă mâncare.

Ceaiul de ghimbir este excelent în astfel de situaţii, potrivit CSID. Adaugă o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă la 200 ml de apă fierbinte, lasă la infuzat 10 minute şi apoi bea ceaiul obţinut. Ghimbirul are capacitatea de relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac să nu fie împins către esofag.

Crampele la stomac pot avea numeroase cauze, însă cea mai frecventă este indigestia, apărută ca urmare a unei mese copioase sau bogată în grăsimi. Pentru a contracara aceste efecte, este recomandat un condiment banal, folosit de numeroase gospodine în bucătărie, şi anume cimbrul. Ia o linguriţă de cimbru, macerează-l înr-o lingură de apă rece, timp de 5 minute, apoi introdu acest macerat în 250 ml de apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute, strecoară şi consumă 2 căni pe zi din băutura rezultată. Vei observa că problemele de stomac vor dispărea ca prin minune, scrie Mediafax.

Mesele îmbelşugate pe bază de carne sau, din contră, cele de post (fasole, pâine, ulei), pot duce la apariţia balonării, care reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. Ca să scapi de această senzaţie neplăcută, prepară o infuzie dintr-o linguriţă de coriandru la 250 ml de apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute şi bea pe parcursul zilei, între mese.