Elitele chirurgiei și medicinii de urgență din România s-au reunit în perioada 12-15 septembrie, la cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență. 

Evenimentul s-a des­fă­șurat la Poiana Brașov și s-a bucurat de partici­parea celor mai buni spe­cialiști în domeniu, din ța­ra noastră. Jurnalul de Ilfov a fost partener media la acest eveniment medical important.

“Salvăm vieți muncind împreună. Fiecare secundă contează” 

Societatea de Salvare București și Asociația Serviciilor de Ambulanță din România a organizat în perioada 12 – 15 septembrie, la Poiana Brașov o nouă ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență. La ediția din acest an, desfășurată sub sloganul “Salvăm vieți mun­cind împreună. Fieca­re secundă contează” au participat personalități presti­gioase din lumea me­dicală. Secretarul de stat, șef de lucrări, Dr. Raed Arafat,  acad. prof. dr. Ionel Sinescu-rectorul UMF Carol Davila, prof. Dr. Benone Duțescu, fost președinte al Societății Române de Istorie a Medicinei, dr. Sergiu Stoica, coordonatorul Departamentului de Neurochirurgie de la Spitalul “M.S. Curie” și prof. dr. Mircea Beuran, șeful Clinicii de Chirurguie Generală a Spitalului de Urgență Floreasca sunt doar câteva nume mari ale medicinii românești care și-au prezentat lucrările și au susținut sesiuni demonstrative în cadrul evenimentului. Medici spe­cialiști și primari, medici rezidenți și voluntari, asistenți medicali, ambulanțieri, pompieri, sal­vatori au participat la conferință. Cu acest prilej, s-a des­fășura și “Concursul Echipajelor de pe Ambulanță” la care au luat parte echipaje de pe ambulanță din toată țara.