Vasile Blaga, copreședintele PNL, a anunțat că liberalii se vor reuni, în ziua de 23 mai, la Pitești, în cadrul Consiliului Național. În cadrul acestei reuniuni vor fi aprobate o serie de modificări statutare, dar și forma finală a programului de guvernare liberal.

„Am decis convocarea Consiliului Național al PNL pentru data de 23 mai la Pitești, ora 12,00. Pe lângă o analiză a situației politice la zi, vom aproba forma finală a programului de guvernare. Au fost parcurse toate etapele, am discutat în comisiile de specialitate, în organizații, am discutat cu societatea civilă, cu partenerii sociali, sindicate, patronate și suntem deja în faza în care urmează să îl aprobăm, așa cum trebuie, în Consiliul Național”, a declarat Blaga, la finalul ședinței Comisiei de unificare a PNL.

 Modificări statutare

Unul dintre subiectele care vor fi aprobate privește modificările la statutul partidului, care se referă la integritate. Totodată, va fi stabilit și un calendar privind pregătirea și organizarea alegerilor locale. „Ar trebui să stabilim, foarte clar, criteriile și să și știm exact când și cum vor fi desemnați candidații, astfel încât iarna să ne prindă cu toate lucrurile rezolvate și din acest punct de vedere”, a precizat Blaga, referindu-se la acest din urmă subiect.

 

În privința unei viitoare moțiuni de cenzură, Blaga a declarat că viitorul Consiliu Național este locul în care să fie stabilite, „perioada, data, dacă se poate, și temele unei astfel de inițiative extrem de importante”. El a apreciat că o posibilă moțiune de cenzură ar putea fi introdusă, „undeva în prima decadă a lunii iunie”. Copreședintele PNL a mai precizat că, în cadrul Consiliului vor mai fi adoptate și opt regulamente de organizare, printre care cele ale organizațiilor interne, dar și regulamentul de organizare județean.