Polițiștii de frontieră au descoperit încă o navă cu migranți. Este vorba despre o ambarcațiune cu aproximativ 45-50 de migranți la bord, de naționalitate irakiană.

 

Două nave ale Gărzii de Coastă au interceptat în această noapte, un pescador suspect de migrație ilegală la bordul căruia se aflau mai multe persoane. Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, subinspectorul Alexandru Ion, a declarat pentru AGERPRES, că două nave de patrulare din cadrul Grupului de Nave Mangalia au fost mobilizate în noaptea de duminică pentru a se deplasa într-un raion situat la aproximativ 23 de mile marine travers de portul Mangalia, după ce, în jurul orei 20,45, Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagră (SCOMAR) a detectat un pescador suspect navigând din apele internaționale spre țărmul României.

„Centrul de Coordonare pentru Salvarea Maritimă (M.R.C.C. Constanța) a inițiat intervenția S.A.R. (Căutare și Salvare), iar navele Gărzii de Coastă au interceptat și escortat spre port ambarcațiunea clandestină ce avea arborat pavilionul românesc, dar fără a fi inscripționat vreun nume. La bordul navei se află între 45-50 de persoane a căror naționalitate va fi stabilită la sediul Grupului de Nave Mangalia”, a spus Alexandru Ion.

Sursa: Agerpres.ro