Ansamblul de locuințe sociale din Dumbrăveni

De curând, în Săftica au început deja lucrările la două blocuri de locuințe sociale, care vor cuprinde un număr de 40 de apartamente cu două camere și o suprafață de 53 mp. 

Este un program realizat cu o finanțare în valoare de 4 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). Apartamentele vor fi închiriate, pentru o sumă modică, după o anchetă socială, celor cu posibilități, materiale reduse, tinerilor căsătoriți, lipsa spațiului locativ, a altor proprietăți sau terenuri, persoane care locuiesc în număr mare în apartamentele din blocurile vechi – 7-8 persoane în câte două camere – și care vor putea face dovada că dețin resurse financiare care să le permită plata chiriei și a întreținerii și a tuturor utilităților, gaze, curent, apă și canal etc. După primii 5 ani de închiriere, conform Legii locuinței, va exista și posibilitatea cumpărării acestora, eventual în rate, după anumite criterii pe care le vom stabili la timpul potrivit. Astfel, cu acești bani vom putea continua programul. Cele două blocuri preconizăm să le terminăm anul acesta, în 2017”, a declarat Cristian Pretorian, primarul comunei Balotești, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Jurnalul de Ilfov.

Cristian Pretorian, primarul comunei Balotești
Cristian Pretorian, primarul comunei Balotești

În același context se înscriu și cele 25 de locuințe din Dumbrăveni, a căror construcție a început în urmă cu circa 2 ani, care au fost deja finalizate și urmează să fie atribuite după ce primăria va termina branșarea la rețelele de apă și canalizare, cel mai târziu pe la începutul lunii martie. „Cererea este foarte mare. Avem peste 400 de solicitări, în acest sens”, completează și viceprimarul Ionuț Țigănașu.

De aceea, primăria intenționează să continue acest program și să construiască și alte asemenea locuințe.

Citește și: Modernizarea drumurilor din Balotești, o prioritate pentru autorități