Pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele zile la nivel național, specialiștii Ministerului Sănătății ne recomandă să continuăm să ne protejăm de infecție. Astfel, ar fi indicat să evităm, pe cât posibil, locurile aglomerate și să purtăm masca, în special în mijloacele de transport în comun.  

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 593, ediția print 

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila atrage atenția asupra faptului că numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus a depășit 4.000, în doar 24 de ore. Majoritatea cazurilor au fost înregistrate în București, Cluj-Napoca și Timișoara. Cu scopul limitării răspândirii virusului, ministrul ne sfătuiește să ne testăm la sesizarea primelor simptome apărute, să purtăm mască în spațiile închise și să evităm deplasările în locuri aglomerate. Tot ca măsură de autoprotecție, dr. Rafila ne recomandă să acordăm o atenție deosebită igienei.

  • Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Încurajăm testarea ca măsură de control”

Vaccinarea anti-COVID-19 rămâne și ea o indicație esențială pentru îmbunătățirea imunității în fața virusului, în această perioadă. „Orașele cele mai mari, cu activitate intensă, cu interacțiuni multiple, dau cele mai mari cifre în ceea ce privește numărul de cazuri noi. Ministerul Sănătății a păstrat toate instrumentele care țin de el în ceea ce privește diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienți. Există aceeași capacitate operațională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în țara noastră. Vaccinarea poate fi făcută, în continuare, la medicul de familie. Facem trecerea de la sistemul cu centre de vaccinare către medicii de familie. Acest proces va mai dura un anumit interval de timp. Există încă centre de vaccinare la nivelul unităților sanitare, iar ulterior încercăm să includem această vaccinare în programul obișnuit de imunizare care există în țara noastră”, a spus ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, săptămâna trecută, într-o conferință de presă care a avut loc la Palatul Victoria.