Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, preşedinte al filialei Bucureşti, a fost desemnat secretar general interimar al PNL, până la Convenţia Naţională a partidului, ce va avea loc în luna iunie.

Funcţia de secretar general al PNL a rămas vacantă după ce Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov (CJI), a demisionat, ca urmare a dosarului deschis de către DNA.

“BPN a decis alegerea secretarului general interimar al PNL în urma demisiei domnului Marian Petrache şi, cu o majoritate covârşitoare, a fost votat domnul Cristian Buşoi“, a anunţat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la Parlament, după şedinţa care a durat aproape trei ore. Ea a susţinut că procedura de alegere a secretarului general interimar al PNL respectă statutul partidului. „Au fost discuţii, însă i-am rugat pe toţi cei care au păreri contrare să o facă decent, să o facă responsabil şi să nu-mi ceară mie să încalc statutul PNL, chiar dacă au mai fost situaţii în care statutul era facultativ. Cel puţin cât voi conduce eu PNL, statutul nu se negociază. A fost o procedură transparentă, o procedură pe care şi-au asumat-o colegii care trebuiau să îl propună pe secretarul general interimar şi niciodată nu voi face alte modificări din pix“, a declarat, pentru Hotnews, preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan.

Dumitrescu în cărţi, Buşoi – ales!

După şedinţa informală de duminică seară (26 februarie) a câtorva lideri din vechiul PNL, s-a decis convocarea conducerii fostului PNL pentru luni dimineaţă (27 februarie), într-o şedinţă care să desemneze secretarul general ce urma să fie validat în Biroul Politic al partidului la ora 11.00. Însă, câţiva dintre vechii liberali au contestat faptul că au primit convocarea abia luni dimineaţă la ora 9.00, pentru şedinţa care trebuia să înceapă la 10.00 şi, astfel, nu au putut participa. Toate acestea, în timp ce duminică seară, secretarul general adjunct al partidului, deputatul Florin Roman, declara pentru News.ro, că majoritatea organizaţiilor PNL au decis că îl susţin pe liderul PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, pentru a prelua interimar, până la Convenţia partidului din vară, funcţia de secretar general. Roman preciza că în cursă a intrat şi Cristian Buşoi, dar aprecia despre acesta că este „un coleg care nu a performat cu organizaţia Bucureşti“.

În şedinţa BPN de luni, Roman (PNL Alba, care a votat împotriva secretarului general interimar, în persoana lui Cristian Buşoi) a cerut să se dea din nou un vot în rândul vechilor liberali pentru aceasta funcţie, contestând ca fiind nestatutar cel dat de dimineaţă, întrucât şedinţa respectivă fusese convocată de Marian Petrache, fostul secretar general al PNL, care însă, la acel moment nu mai deținea nicio funcţie în partid.

Până la urmă, Dumitrescu s-a retras din ­cursă, astfel că, până la final s-a dat un vot pentru procesul verbal întocmit de dimineaţă, adică s-a validat desemnarea lui Cristian Buşoi.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 340