Fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost plasat în arest la domiciliu, prin decizia ÎCCJ. Decizia este definitivă, astfel că fostul ministru a părăsit arestul preventiv, în care se afla din 22 ianuarie.

 Anterior, Cristian David fusese arestat preventiv, fiind acuzat că a luat mită 500.000 de euro, pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren de 15 hectare.

Decizia a fost contestată de procurori. În acest caz este implicat și fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin. Procurorii au arătat că, mandatarul Adrian Mladin, care acţiona pentru Cecilia Viorica Ştirbulescu, în vederea revendicării terenului de 15 hectare situat în municipiul Buzău, ar fi apelat la Valeriu Roger Niţescu, directorul de cabinet al lui Cristian David, de la Ministerul Internelor, pentru a-l pune în legătură cu prefectul Cristinel Bîgiu, în condiţiile în care dosarul de revendicare era tergiversat. Niţescu i-ar fi spus atunci lui Mladin că nu îl cunoaşte pe prefect, dar că ar putea să intervină Cristian David, la Bîgiu. Niţescu ar fi cerut şi primit 1,1 milioane de euro de la Mladin, spunându-i acestuia că ministrul Cristian Davis a pretins 500.000 de euro pentru a interveni la prefect. Pe 1 februarie 2008, Niţescu şi Adrian Mladin au mers împreună la o bancă din centrul Capitalei, de unde Mladin a scos 500.000 de euro. Ulterior, cei doi s-au dus la sediul Ministerului Internelor, unde Niţescu i-a dat lui Cristian David cei 500.000 de euro, susţin procurorii. David mai este cercetat într-un dosar la DNA, pentru abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.