Ministrul Culturii a semnat avizul pentru restaurarea şi conservarea unui spaţiu expoziţional pentru Crucea de pe Vârful Caraiman.

Se prevăd lucrări de restaurare şi refacere a finisajelor teraselor, a finisajelor exterioare şi interioare, a confecţiilor metalice, a tâmplăriilor la partea de soclu.  Se va amenaja și un spaţiu expozițional în interiorul soclului. Vor fi revizuite instalaţiile şi se va înlocui sistemul de iluminat al crucii. În plus, un sistem performant va asigura protecţia împotriva descărcărilor electrice din atmosferă.

În luna iulie a anului trecut, Guvernul a aprobat înscrierea Crucii de pe Caraiman în inventarul bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Centenarul luptelor de la Mărăşeşti, Mărăşti și Oituz

„În vara acestui an, 2017, marcăm Centenarul bătăliilor de la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Acesta bătălii au constituit un punct de cotitură, şi o îmbărbătare pentru naţiunea română, în Primului Război Mondial. Nu facem suficient pentru a păstra vie amintirea eroilor care au luptat în Primul Război Mondial, făcând posibilă Marea Unire. Printre monumentele, puţine, care le cinstesc jertfa, este Crucea de pe Vârful Caraiman. Decizia semnării acestui aviz favorabil care se adaugă altora de acest gen, care vor fi luate în viitorul apropriat, în pregătirea aniversării centenarului Unirii de la 1 Decembrie 1918”, a declarat Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.