Documentul inițial interzicea intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări cu majoritate musulmană timp de 90 de zile, a tuturor refugiaților timp de 120 de zile și a refugiaților sirieni de o manieră permanentă!

Președintele american, Donald Trump, ar trebui să semneze astăzi o nouă versiune a decretului său privind imigrația, suspendat de justiție după ce a suscitat o enormă controversă și a provocat haos în aeroporturi, potrivit unei publicații americane, preluate de AFP.

Președintele va semna noul decret la Departamentul de Securitate Internă, conform Politico, care citează înalți responsabili guvernamentali.

Nu a fost posibil să se afle ce schimbări a prevăzut Donald Trump să introducă în noul text, potrivit acestei publicații specializate în informații politice.

Amintim că, decretul din 27 ianuarie interzicea intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șapte țări cu majoritate musulmană timp de 90 de zile, a tuturor refugiaților timp de 120 de zile și a refugiaților sirieni de o manieră permanentă.

Suscitând indignare în întreaga lume și un val de proteste în SUA, decretul a provocat haos în aeroporturi, notează AFP.

Donald Trump a suferit două eșecuri în justiție în ce privește decretul din 27 ianuarie: pe 3 februarie, un judecător din Seattle a blocat aplicarea acestuia, iar pe 9 februarie, curtea de apel din San Francisco a menținut această suspendare.