Două zile de weekend – 16 și 17 septembrie – piațeta din centrul orașului Otopeni, flancată de primărie și Centrul Cultural „Ion Manu”, a devenit o adevărată arenă sportivă. Ea a găzduit un nou tip de sport, ”Streetball”, care câștigă tot mai mulți adepți, jucători și suporteri. Pe românește, el s-ar putea traduce ca baschet de stradă.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 369, ediția print

24-page-001

E adevărat că în cadrul Clubului Sportiv Otopeni funcționează de ani buni o secție de baschet pentru copiii orașului, dar la care s-au înscris și alții, din localități învecinate. Ei bine, aici se antrenează peste 200 de elevi, pe grupe de vârste diferite și care au obținut de-a lungul timpului trofee județene și naționale. Au fost două zile de confruntări, animate de spirit sportiv, un bun prilej de măsurare a forțelor în confruntări directe cu un număr de minim trei jucători sau maximum patru, în echipă. De fapt, regulile de joc sunt cu totul altele decât la baschetul de sală. De exemplu, meciul are o singură  repriză și durează numai 10 minute.

Oficialii care se ocupă în permanență de pregătirea sportivă la Club au fost prezenți și la această a IV-a ediție a minunatelor confruntări. E vorba despre Nicușor Stoica – director sportiv al clubului, Vlad Jișcanu – antrenor și Cătălin Voiculescu, cel care coordonează secția de baschet  a tinerilor campioni.  Și chiar au intrat pe teren, în meciuri cu grupe de vârste apropiate. Au participat și profesori de sport, din unități școlare, cum a fost Gabriel Triculescu, care predă la Liceul „Ioan Petruș”, din Otopeni.

Atmosfera a fost frumoasă, meciurile s-au disputat pe trei terenuri, amenajate cum nu se putea mai bine. Între com­pe­tițiile pe grupe de vârstă, majoretele de la Happy Dance, din Ploiești  au în­tre­ținut atmosfera și au dat o strălucire și vioiciune la festivită­țile de premiere.

Toți participanții au primit diplome, echipele câștigătoare de băieți și fete  au obținut medalii și cadouri, iar locurile I s-au bucurat de o mică sumă de bani, ca stimulent festiv al performanțelor obținute.