Viitorul Constanța a confirmat informația noastră dintr-un număr anterior, aceea că ar dori să găsească un loc lângă București pentru a-și disputa, din toamnă, meciurile din prima ligă, numai că nu e vorba de Voluntari, ci de Chiajna!

Deși discuțiile cu cei din Voluntari au fost la un moment dat foarte avansate, se pare că ele s-au împotmolit atunci când Gică Hagi a aflat că va putea juca pe un stadion nou, cu tot confortul posibil, abia de anul viitor. Așa că, dorind ceva fără timpi de așteptare, Hagi s-a orientat spre Chiajna, unde a găsit nu numai condiții excelente, ci și disponibilitatea necesară a autorităților. Așa se face că – dacă, între înțelegerea verbală și cea oficială, pe hârtie, nu va interveni nimic – Viitorul Constanța își va juca meciurile de acasă din sezonul viitor pe stadionul Concordia, cei din Chiajna rămânând conectați încă un sezon la fotbalul primei divizii. 

Hagi a anunțat în urmă cu câteva luni că nu mai poate suporta de unul singur cheltuielile legate de prima echipă a clubului, solicitând ajutorul oficialităților din Constanța. Cum nimeni nu a dat nici un semn de viață, Hagi s-a reorientat și a testat mai multe ținte posibile, Voluntari sau Ploiești fiind locațiile cele mai mediatizate. Nu a fost nici una, nici alta, așa că Hagi & Co au cele mai mari șanse ca, din noul sezon, să joace la Chiajna. De menționat faptul că Viitorul din Liga I este singura echipă a clubului care se mută, restul Academiei Hagi rămânând să joace la Ovidiu. 

Schimbări mari la Concordia

Deja este oficial: potrivit site-ului clubului, Ionuţ Chirilă este noul manager general al Concordiei Chiajna. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani are ca obiectiv promovarea în prima ligă încă din primul sezon, cu toate că în acest moment dilema pentru Concordia Chiajna e aceea că nu știe în ce eșalon va evolua în sezonul care stă să înceapă. Chirilă va fi ajutat pe banca tehnică de fostul rapidist Ionuţ Voicu, dar și de Sorin Ghionea care va avea statut dublu: jucător plus antrenor secund. Director sportiv a fost numit Cristian Tănase, care a ocupat ultima dată o funcţie similară în cadrul clubului Dinamo București.

Jucătorii Concordiei vor face vizita medicală pe data de 2 iulie la Policlinica Chiajna, apoi vor efectua, în perioada 3-14 iulie, un cantonament centralizat în Austria. Lista plecărilor începe cu Niţă, ajuns la Steaua, Belu și Popovici, plecați la Timișoara, Purece, care a semnat cu FC Brașov și fostul student Novac, antamat de CSMS Iași. 

Președintele FRF, Mircea Sandu, a anunțat ca un comitet de lucru format din angajaţi ai LPF si FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe. „După ultimul Comitet Executiv absolut toate cluburile din Liga I, atât cele care din punct de vedere sportive nu au îndeplinit criteriile cât și cele care nu au îndeplinit condiţiile de licenţiere trebuie să fie pregătite pentru că nu știu ce se va întâmpla în Comitetul Executiv din 5 sau 6 iulie. Toate cele șase echipe trebuie să fie în joc de glezne. Dacă se votează 18 echipe și U Cluj obţine la TAS o decizie favorabilă mai rămâne un singur loc, care trebuie văzut pe ce criterii poate fi atribuit și cine beneficiază de acest loc. Eu am avut un punct de vedere, pe care l-am exprimat“, a declarat Sandu, care militează pentru o primă ligă cu 16 sau 17 echipe, câte rămân după procesul de licenţiere, în timp ce președintele LPF, Dumitru Dragomir, dorește 18 echipe în primul eșalon, pentru a nu fi afectat contractul cu deţinătorii drepturilor TV.