Vicepremierul și ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu și-a anunțat demisia, joia trecută, din funcțiile pe care le deținea. Crin Antonescu i-a mulțumit pentru activitatea depusă și a precizat că proaspătul demisionar se va ocupa de coordonarea Secretariatului General al PNL, cu titlu interimar.

Cu acest prilej, pre­ședintele PNL a mai anunțat că Eduard Hellvig, care deținea funcția în partid preluată de Chițoiu,  se va ocupa de campania prezidențială. Antonescu a susţinut că PNL se află într-un moment de organizare şi reorganizare. „Avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem şi rămânem o echipă în care ne distribuim şi ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat cu domnul viceprim-ministru şi vicepreşedinte al partidului, Daniel Chiţoiu… Domnia sa a decis să pună capăt experienţei şi activităţii din fruntea Ministerului de Finanţe şi din Guvern. A avut o activitatea pe care eu şi PNL am susţi­nut-o în permanenţă, o activitate pentru care îi mulţumesc, o activitate care nu a fost deloc uşoară şi, odată cu încheierea inclusiv a negocierilor cu misiunea din aceste zile a FMI, domnia sa a făcut opţiunea de a pleca din Guvern, de a demisiona din Guvern”, a spus Antonescu.

Totodată, liderul PNL a ţinut să precizeze că dezminte „cât se poate de categoric ceea ce a fost repetat până la modul grotesc în spaţiul public referitor la faptul că în PNL ar fi tabere pro-PSD (…) Toţi membrii din PNL, cei din echipa de conducere, sunt la egală distanţă, sau la egală apropriere de PSD şi de ceilalţi aliaţi din USL”, a precizat Antonescu.

La rândul său, Daniel Chiţoiu a declarat că pleacă din Executiv pentru că activitatea politică nu îi mai permite să activeze și în Guvern. El a menționat că este un om care munceşte 18 ore pe zi și că are o colaborare foarte bună cu toți colegii.