ACS Berceni, Unirea Slobozia și SC Bacău, adică trei din cele șase echipe din seria I-a a Ligii a II-a care au mari șanse de a prinde play-offul de promovare în Liga I, nu și-au depus dosarul de licențiere și, astfel, nu vor avea posibilitatea – chiar dacă vor ocupa una din primele două poziții – de a promova. 

În aceste condiții, CSMS Iași, Rapid București și FC Clinceni sunt cele trei formații care mai pot promova, cele trei grupări luptându-se pentru locurile 1 și 2, care duc spre Liga I.

Cum ACS Berceni nu și-a depus dosarul, Ilfovul nu va avea șansa de a mai avea o formație în Liga I din vară, chiar dacă FC Clinceni va promova. Și asta pentru că echipa antrenată de Vali Bădoi a bătut deja palma cu edilii din Pitești pentru ca, în cazul promovării, formația să se mute în Trivale, pe stadionul pe care Nicolae Dobrin a cucerit gloria. 

Așa cum era și normal, dorința celor din Clinceni se lovește deja de orgoliul piteștenilor, care nu vor o „clonă”, ci ca FC Argeș să renască cu forțe locale, pornind de jos. „Domnul primar a promis că FC Argeș nu o să moară, iar în acest moment ne trezim cu FC Clinceni. Pot spune că este un nou episod în care domnul Tudor Pendiuc încearcă să aducă o echipă să joace pe Stadionul Nicolae Dobrin, doar pentru a arăta că orașul nostru are o echipă în primul eșalon. Acum ne aduce pe Clinceni, dar pentru FC Argeș de ce nu se luptă? Am ajuns ca Piteștiul să fie o gară în care echipele care nu au unde să joace vin la noi să staţioneze. Să nu uităm că în vară se făcuse un proiect prin care FC Argeș ar fi trebuit să renască pe scheletul SCM Pitești, dar, din câte se pare mereu se încearcă să se găsească alte soluţii mai ieftine pentru a nu mai investi în fotbal”, a declarat Florin Dobre, președintele Asociaţiei Fan Club FC Argeș.

Până una-alta, însă, ideea merge înainte și a fost deja parafată oficial. “La Pitești jucăm dacă vom promova. Autorităţile locale și-au dat acordul ca noi să jucăm aici, iar contractul a fost semnat pe 20 martie 2014. Stadionul a fost reomologat pentru Liga 1. Noi vom veni cu banii și cu niște drepturi de televiziune. Eu vin la Pitești cu o echipă curată, fără datorii, gata să facă performanţă. Echipa s-ar putea numi FC Argeș 2014, într-o formă sau alta și pentru a continua tradiţia echipei emblemă din Argeș. Ne interesează preluarea brand-ului FC Argeș”, a declarat președintele FC Clinceni, fostul arbitru Dan Lăzărescu, la Sport Total FM.

Rezultatele etapei a 25-a din Liga I:

Corona-Săgeata 0-0, Oţelul-Concordia 2-0 (Astafei ’74, Zaharia ’76), Viitorul-Poli Timișoara 1-2, Pandurii-CFR Cluj 0-1, Ceahlăul-Astra 0-2, Petrolul-Dinamo 2-2, U Cluj-Gaz Metan 1-0, FC Vaslui-FC Brașov 1-0, Steaua-FC Botoșani 4-0

Prima înfrângere cu Șumudică pe bancă

Concordia Chiajna a pierdut primul meci cu Marius Șumudică pe bancă: 0-2 la Galați, cu fosta campioană Oțelul. Obligat să improvizeze din cauza celor trei absențe din linia defensivă, Șumudică a trebuit să îl reprofileze pe Papasterianos în fundaș central și să îl titularizeze pe debutantul Ioniță. Culmea e că, și în aceste condiții, Concordia a rezistat până în minutul 74 și numai schimbarea motivată a lui Papasterianos (întindere la mijlocul reprizei secunde) a făcut ca sistemul defensiv să se clatine și să cedeze.