Toți știm că măsura 141 vine în sprijinirea fermelor agricole de semisubzistență. Uniunea Europeană și Guvernul României oferă diferite tipuri de fonduri ce pot fi accesate și de apicultori. Astfel, în cadrul măsurii 141 se obține o finanțare pe cinci ani (câte 1.500 de euro în fiecare an) în valoare totală de 7.500 de euro.

În comuna Moara Vlăsiei există 8 localnici care beneficiază de această finanțare. „În toamna anului 2010, în comuna Moara Vlăsiei, personalul Camerei Agricole Ilfov a întocmit 8 proiecte pe măsura 141 pentru 8 apicultori.

Proiectele fiind acceptate, cei 8 cetățeni sunt deja la a doua tran­șă de bani, ei primind câte 1.500 euro anual, timp de 5 ani.

În toamna anului 2011 s-a mai întocmit un proiect, de data aceasta pe măsura 112. Proiectul a fost declarat eligibil, dar nu a primit încă finanțare.

Beneficiarii proiecte­lor pe măsura 141 sunt: Badea Mihai, Costache Vasile, Cotoc Viorel, Mihăiță Marian, Paraschiv Dănuț, Paraschiv Petrică, Purcaru Dumitra, Ulca Dumitru, dumnealor urmând să-și primească a doua tranșă în trimestrul al III lea al acestui an”, ne informează Alis Nicuț, consilier la Camera Agricolă Ilfov.