E cât se poate de clar! Concordia Chiajna nu poate ieși din pasa neagră în care se află, de parcă ar purta un blestem, și se afundă tot mai mult în subsolul clasamentului. Sunt cinci luni de chin, de la ultima victorie a echipei, din luna octombrie 2018, care par să nu se mai termine! Deși nu joacă foarte rău, ceva scârțâie în angrenajul echipei și asta se vede în rezultatele dezastruoase din ultimele 11 partide.

Duminică, Chiajna a început mai bine meciul elevii lui Bergodi, iar în minutul 16 a ratat o ocazie uriașă, când Sofian Moussa a pătruns în careu, dar l-a luat la țintă pe portarul Cosmin Vâtcă, din 11 metri.

Pe măsură ce timpul s-a scurs, Voluntari a început să joace mai bine, iar în minutul 28 au fructificat singura ocazie, după ce Tudorie a primit o pasă în careu, a preluat și a recentrat în fața porții, de unde Ricardinho a marcat din 2 metri.

După pauză, Voluntari a început puternic, iar Gadze a reluat peste poartă din 10 metri, cu capul. Ulterior, ambele formații au avut ocazii uriașe. În minutul 66, Marc a avut o ocazie mare după ce a reluat cu capul din 6 metri.

Rezultatul, tranșat în 2 minute

În ultimul sfert de oră al meciului, „ostilitățile au fost tranșate în doar 2 minute. Astfel, în minutul 76, la două minute după ce a intrat pe teren, Gabi Deac a trecut spectaculos de un adversar, din preluare, și a marcat cu un șut de la 10 metri, sub bară. Două minute mai târziu (78), Sofian Moussa și-a spălat păcatele pentru ratarea incredibilă din prima repriză și a marcat cu o lovitură de cap la colțul lung, din 6 metri. Până la final, FC Voluntari a reușit să se mențină în avantaj, iar Chiajna nu a putut egala.

După această victorie, FC Voluntari este pe locul 3 în play-off, cu 20 de puncte, iar în următoarea rundă va merge la Călărași, pentru meciul cu Dunărea. Concordia Chiajna rămâne pe ultimul loc, cu 11 puncte.

Falub critică numeroasele ratări ale elevilor săi

La finalul jocului, antrenorul Adrian Falub a blamat multiplele ratări ale elevilor săi. „Am început foarte bine meciul, am făcut presing destul de bun, am recuperat mingi, am condus jocul. Ei n-au avut nicio ocazie în prima repriză. În repriza a doua a fost echilibru, dar noi am avut ocaziile mari. Nu dai gol, e foarte greu să iei puncte. Asta e, am pierdut meciul, nu mai contează. (…) Avem o situaţie foarte grea și ne gândim ce speranţe mai avem să ne salvăm. Deocamdată sunt încrezător, cât timp mai sunt șanse matematice”, a spus Falub după meci.

Bergodi recunoaște că „marinarii” au fost norocoși

De partea cealaltă, Cristiano Bergodi și-a felicitat jucătorii: „Jucătorii au căpătat încredere, am avut și un pic de noroc. Suntem într-o perioadă foarte bună și mergem înainte cu muncă și cu seriozitate. Dacă am venit aici, am venit pentru că am crezut că ne putem salva. Când am primit această ofertă, m-am întors cu plăcere în România. Băieţii au făcut o muncă foarte bună. Am făcut două greșeli la început, ei au început cu mingi lungi, au creat probleme. Am avut și noroc astăzi, nu ascund asta”, a spus italianul.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.446