Nimeni nu s-ar fi așteptat la un asemenea scor pe terenul ilfovenilor, la reluarea competiției în Liga I. Deși echipa lui Claudiu Niculescu ne obișnuise cu prestații bune acasă și victorii-surpriză asupra unor echipe mari, de data aceasta team-ul ilfovean a fost de nerecunoscut. Iar speranțele accederii, în premieră, în play-off s-au năruit definitiv după dezastrul de pe stadionul „Anghel Iordănescu”.

Duelul foștilor coechipieri de la Craiova și Dinamo, Niculescu și Stoican, a fost tranșat încă din prima repriză. Într-un interval de 16 minute, ieșenii au reușit să înscrie 3 goluri în poarta ilfovenilor. Ei au deschis scorul prin Bosoi în minutul 28, care a profitat de faptul că fundașii ilfovenilor n-au respins bine într-o primă fază. Cinci minute mai târziu, Andrei Sin a făcut 2-0 cu o lovitură de cap din interiorul careului mic. În minutul 44, Bădic a primit o centrare bună de la Cristea și Poli Iași a intrat la cabine cu 3-0.

În repriza a II-a, imediat după reluare, FC Voluntari a primit lovitura de grație, când Chelaru, bine sfătuit de Stoican, a înscris frumos pe lângă portarul advers de la 16 metri. Putea să fie și mai rău, dar Mihalache a nimerit bara, în cea mai spectaculoasă fază a meciului, când a șutat spre poarta lui Petrariu din propria jumătate de teren.

Astfel, Poli Iași a obţinut cea mai clară victorie în Liga I din ultimii cinci ani și jumătate, a acumulat 33 de puncte, la 2 puncte de Dinamo și 3 de FC Botoșani, și ocupă locul 8 în acest moment, în timp ce FC Voluntari e pe poziția a
10-a, cu 25 de puncte.

Niculescu, negru de supărare

Claudiu Niculescu și-a găsit cu greu cuvintele după umilința suferită de echipa sa pe teren propriu cu Poli Iași. „Da, îmi vine să plec în munți. Prea multe lucruri nu sunt de spus. Le-am spus jucătorilor să nu le dăm spații adversarilor, să nu facem greșeli. Tocmai invers am făcut. A fost o umilință această înfrângere, jucătorii trebuie să-și revină, pentru că lupta din subsolul clasamentului devine foarte aprigă.  Va fi un play-out foarte încins.

Jucătorii n-au respectat absolut deloc ceea ce am pregătit în această săptămână. Nu știu cum se simt jucătorii. Prefer să nu fac reproșuri la cald, trebuie să revăd partida, să facem o analiză și să vedem, după, ce măsuri vom lua. Trebuie să luăm măsuri.

Mă gândesc la ce s-a făcut greșit în această seară și sunt foarte multe lucruri făcute greșit. Sunt foarte supărat, nu foarte îngrijorat, dar trebuie să vedem ce vom face de mâine încolo. Atitudinea m-a deranjat foarte tare, sunt lucruri pe care nu le accept. Sunt mulți jucători care n-au avut atitudine în acest meci. Vedem ce măsuri vom lua. E clar că trebuie să facem asta. E greu de acceptat o asemenea înfrângere. Sunt supărat, dezamăgit, nu știu cum se simt jucătorii”, a declarat Niculescu, la TV Telekom Sport.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.388