Vacanța competițională a „intrat la apă”!

Finala Cupei României Timișoreana se desfășoară la București, pe Arena Națională, în data de 31 mai, fiind ultimul act al sezonului 2014/2015. Pe de altă parte, finala Supercupei României, primul meci al sezonului 2015/2016, va avea loc pe 8 iulie.

Una peste alta, e mai mult decât clar faptul că fotbaliștii vor avea o vacanță de vară de cel mult trei săptămâni!

Dacă, în urmă cu vreo
25-30 de ani, sezonul se încheia în mai și începea în septembrie, acum lucrurile s-au schimbat.

De la 35-36 de meciuri pe sezon (numai pe plan intern!) s-a ajuns la peste 40 de meciuri, la care se adaugă cupe europene, meciuri ale naționalelor ș.a.m.d.

Se ajunge ca un fotbalist de top de la o echipă „europeană”, internațional, să joace acum aproape 60 de meciuri pe an… Enorm!

Loc pentru Euro 2016

Viitoarea ediție a Ligii 1 va debuta pe 11 iulie 2015 și se va încheia pe 11 mai 2016, a stabilit Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, în cadrul reuniunii care a avut loc la Casa Fotbalului. Cu această ocazie, a fost aprobată și introducerea sprayului cu spumă la jocurile de Liga I, începând cu sezonul competițional 2015/2016.

Startul noului sezon va fi precedat de Supercupa României, care se va disputa pe 8 iulie, între viitoarea campioană națională și câștigătoarea Cupei României.

Comitetul Executiv al FRF a mai aprobat programul echipei naționale de tineret, pentru perioada 1-14 iunie, care va consta într-o vacanță activă plus un cantonament la Centrul de fotbal Mogoșoaia. A fost aprobat, totodată, și programul echipei naționale de tineret Under-21, pentru perioada 1-17 iunie, care va cuprinde un cantonament la Centrul de Fotbal Buftea, urmat de un al doilea cantonament la Târgu Mureș.

De asemenea, s-a aprobat ca perioada de transferuri de vară, pentru sezonul 2016/2017, să fie cuprinsă între 14 iunie și 5 septembrie 2016. 

De la 50 la 550.000 €, doar un pas

FERNANDO HENRIQUE BOLDRIN, eroul Concordiei Chiajna din meciul cu Steaua, când a marcat cele două goluri ale unui egal (2-2) ce ar putea însemna salvarea de la retrogradare, are 26 de ani și, înainte să ajungă în România, a evoluat numai la formații aflate acum în eșaloanele inferioare din Brazilia. Dacă în momentul în care a fost adus la Chiajna valora doar 50.000 de euro, acum cota sa s-a mărit de mai bine de 10 ori ajungând, conform transfermarket.de, la 550.000 de euro!

 

San Carlos, Portuguesa, Guaratingueta, Arapongas și Velo Clube sunt echipele la care a jucat în Brazilia, Concordia fiind prima sa destinație externă. Din câte se pare, evoluțiile sale au atras atenția formațiilor importante din România, ASA Tg Mureș și Dinamo fiind primele care au apărut la „masa ofertelor”.