Comuna Domnești, sâmbătă, 28 august. Stadionul de aici și-a adăugat un nou spațiu cu amenajări speciale. Ca principali destinatari, copiii și tinerii de toate vârstele, încântați de uniforme și alte minunății din arsenalul lumii ostășești, au făcut o interesantă incursiune sportivă. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 564, ediția print

Sub deviza «Cu greutate până la stele, începe prin sport și continuă “traseul” spre o carieră militară!», proiectul Asociației „Spirit Tânăr” (AST), desfășurat și lansat în asociere cu Primăria Domnești, condusă de edilul Adrian Ghiță, a prins viață, oferind un nou orizont profesional tinerilor din zonele rurale. La festivitate au participat: viceprimarul Costel Ștefan, membri și voluntari ai AST, împreună cu reprezentanți de la: M.Ap.N, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), Invictus Games Team România (membri de onoare ai AST), Clubul Militarilor Motocicliști „Green Knights” (au construit aparate sportive și au echipat spațiile pentru probele atletice), Ghost Regiment Club Sportiv (au amenajat poligonul Airsoft – trageri cu arme replică ale celor de foc). La proba de tir cu arcul, instructori au fost membri ai lotului campion Invictus. Iar la final, invitați și echipe au primit peste 35 de Diplome de Excelență și Apreciere.

Pași, etape și orizont

“Am creat aici un traseu utilitar-aplicativ asemănător celui de la admiterea în sistemul de învățământ militar (n.r. – cu probe sportive de viteză, agilitate, echilibru, forță etc.) prin care tinerii să poată descoperi dacă au abilități și vocație, pentru o carieră în domeniu. Iar pe cei care provin din familii defavorizate – dar care își doresc și au potențial – îi vom  sprijini cu fonduri și baza materială necesare pașilor recrutării și selecției. Recunoștință specială Primăriei Domnești pentru realizarea acestui proiect și mulțumiri tuturor celor care ne-au sprijinit”, a spus în final Cătălin Pârvu, președintele AST, Cetăţean de Onoare al comunei Domnești și membru AMVVD.