Viceprimarul Comunei Domnești, Constantin Ninel Boșcu, este în funcție doar din martie 2009, însă are de enumerat destule realizări. În primul rând îi face plăcere să vorbească despre noul sediu al Primăriei. De fapt este vorba de o operație de renovare însă nu-i greșit să se spună noul sediu, deoarece transformarea este radicală. „Aici erau mai degrabă magazii decât spații de birouri. Nu aveam decât un fax vechi, despre calculatoare nici nu putea fi vorba. Transformarea a fost radicală”, povestește Ninel Boșcu. Costurile s au ridicat la două milioane de lei, bani asigurați doar din resurse proprii și fondul de rulment fără a beneficia de ajutoare externe. Această sumă înseamnă 1.800 de metri pătrați construiți, canalizare, mobilier și alei. Timpul de execuție a fost deosebit scurt, inaugurarea fiind făcută pe 1 iunie 2010, la mai puțin de un an de la începerea lucrărilor.
Bineînțeles că au fost punctate și alte obiective de interes, precum refacerea trotoarelor, a stațiilor RATB și asfaltări de drumuri.
Investitorii vor legături rapide
Marele of al viceprimarului, care s-a înscris de curând în ­cursa electorală pentru postul de primar al Comunei Domnești, îl reprezintă întârzierea accesului direct la Șoseaua de Centură și spre București, pe pasarelă peste calea ferată. „Legătura dificilă cu Municipiul București timpul pierdut la barieră blochează dezvoltarea Domneștiului. Dacă am avea o pasarelă auto drumul s-ar scurta la doar 20 de minute până în București”, explică Ninel Boșcu.
Proiectul trenează și din cauza numeroșilor factori implicați pentru realizarea acestui proiect: Primăria generală a Capitalei, Primăria orașului Bragadiru, primăriile din co­munele Chiajna, Domnești și Clinceni. Între aceste administrații locale se numără CFR și Administrația Drumurilor Naționale.
”Mă bucur că am reușit să adun toți factorii responsabili în jurul mesei de negociere pentru a împinge mai departe proiectul. Am insistat la Primarul General al Capi-talei pentru reluarea cât mai rapidă a procedurilor de licitație, a includerii acestui proiect printre prioritățile tu­turor autorităților implicate”, spune candidatul la Primăria Comunei Domnești.
Un acces facil la Șo­seaua de Centură și o legătură directă cu Bu­cureștiul ar atrage investitori și ar da un impuls dezvoltării imobiliare a comunei.