Noul președinte CECCAR a fost prezentat, conform normelor organizației, la Conferința Națională de dare de seamă și alegeri. Domnica Băghină a fost aleasă, pentru mandatul 2014-2018, cu o majoritate covârșitoare de 83% din voturi, conform regulamentului, în aprilie 2013.

Domnica Băghină este lector al CECCAR și colaborator activ pentru identificarea și traducerea corectă a terminologiei din Standardele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public, traduse de CECCAR sub licența IFAC. A publicat articole în revistele de specialitate, iar teza de doctorat a elaborat-o sub îndrumarea academicianului prof.univ. dr. Iulian Văcărel. A coordonat controalele tematice aprobate de Plenul Curții de Conturi pentru Ministerul Economiei și Comerțului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul României, companii naționale, regii de interes public și societăți comerciale cu capital majoritar de stat. De asemenea, a depus eforturi pentru recunoașterea drepturilor pe care membrii Corpului le-au avut la constituirea CECCAR, dar le-au fost luate de alte organisme înființate ulterior. 

„Vă mulţumesc dumneavoastră, membrilor Conferinţei Naţionale, celor care îndeplinind integral procedurile legale aţi hotărât, aţi ales şi astfel aţi început să construiţi o nouă etapă în viaţa CECCAR, o nouă etapă în parcursul unuia dintre cele mai mari Corpuri profesionale din România, din Europa şi din lume, cel al elitei contabile!

Încrederea dumneavoastră în mine, demonstrată prin rezultatul hotărât al alegerilor, este cel mai important capital al meu, este ceea ce îmi dă acum forţă, determinare şi credinţa că drumul pe care mergem împreună este unul care duce către succes pentru noi toţi, pentru binele general şi interesul profesiei contabile.

Sunt sigură că interesul pentru a schimba în bine situaţia existentă în România, pentru a continua bunul drum al CECCAR pe harta economiei, pentru a fi în continuare o familie unită şi puternică profesional, o breaslă ce va avea mereu un cuvânt important de spus şi va fi reprezentată cu o voce fermă şi puternică la nivel înalt, vor trezi în conştiinţa fiecăruia o analiză atentă a rolului şi importanţei profesiei contabile în general şi a CECCAR în special”, s-a adresat Domnica Băghină delegaților CECCAR prezenți la Conferința Națională.