Albu Anghel, primarul comunei Periș a prezentat pe contul său de Facebook, două buletine de analiză a calității apei din localitate și, potrivit unuia dintre acesta (din 5 aprilie 2017), la ieșirea din stația de tratare Periș, apa nu are depășite valorile admise pentru mangan.

Și în cazul celui de-al doilea buletin de analize (din 21 martie 2017), indicatorii de calitate au valori ce nu depășesc limitele stabilite prin Legea 458/2002 și Legea 311/2004 privind apa potabilă.

Demersul edilului vine în contextul în care, așa cum relatam ieri în Jurnalul de Ilfov, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ilfov a comunicat către 12 primării din județ, pe 31 martie a.c., că rezultatele analizelor de laborator au evidențiat, în mod constant, depășiri ale valorilor unor parametri, fapt care, a dus la recomandarea de a NU se consuma pentru băut apa din Afumați, Balotești, Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Corbeanca, Cornetu, Dărăști, 1 Decembrie, Pantelimon, Periș, Snagov.

apa

 

apa 1

Pe 14 aprilie a.c., pe site-ul DSP Ilfov, în comunicarea către populație, comuna Periș NU mai este menționată ca având probleme cu apa…

Vă rog să vă uitați pe pagina de Facebook a mea și veți vedea două buletine de analiză a apei ,care atestă că apa în com. Periș este potabilă. DSP Ilfov nu a prezentat niciun buletin de analiză. A trimis o adresă și a dat un comunicat de presă fără a justifica afirmațiile. Analizele făcute ulterior au arătat că apa este în parametrii normali lucrul știut și de dânșii. Așa că, apa este potabilă!!!”, afirmă primarul comunei Periș, Anghel Albu.

apa 2

 

apa 3