Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat că se doreşte modificarea legii pentru ca aleşii locali, reprezentanţi ai comunităţii respective în cadrul unei societăţi comerciale să nu mai fie consideraţi incompatibili. Printre cei aflaţi în astfel de situaţii se numără primarul Sibiului, liberalul Klaus Iohannis şi preşedintele CJ Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu.

„Am şi iniţiat de mai mult timp un proiect de modificare a acestui act normativ pentru că mi se pare incorect şi lipsit de noimă să nu dai posibilitatea unei comunităţi să-şi pună reprezentanţi într-o societate comercială, pentru dezvoltarea acestei comunităţi din partea comunităţii. Este o prevedere mai mult decât incorectă, este nedreaptă şi această lege trebuie modificată şi clarificată şi am iniţiat această procedură, este în continuare la Ministerul Justiţiei”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă aceste eventuale noi prevederi ar putea fi aplicate retroactiv, el a răspuns: „Nu sunt constituţionalist, nu sunt nici jurist, este posibil să nu, pentru că din câte ştiu o lege nu-şi produce efecte decât de la momentul intrării în vigoare. Până la urmă, măcar să limpezim această situaţie“, a mai spus Liviu Dragnea. El consideră că introducerea vechii prevederi în lege a fost o eroare, și că ANI nu a făcut altceva decât să aplice legea.

„Încercăm să schimbăm legislaţia, se fac tot felul de negocieri cu tot felul de instituţii să încercăm să-i convingem că nu asta este problema României. Am vorbit cu foarte mulţi oficiali străini, nu vreau să le dau numele, lor le este foarte greu să înţeleagă cum apare o incompatibilitate între public şi public, cum apare conflict de interese între public şi public, conflictul de interese apare atunci când interferează publicul cu privatul şi oamenii nu înţeleg”, a menţionat Liviu Dragnea.