Echipajele de pe Salvare ajung din ce în ce în ce mai rapid la bolnavi, salvând tot mai multe vieți. Din 10 iunie, voluntarii și angajații Serviciului de Ambulanță București/Ilfov (SABIF) accesează o nouă aplicație prin care le sunt alertate cazurile extrem de grave și care le permite să ajungă la pacienți, în timp record. 

În urgență, secundele fac diferența între viață și moarte. Iar pentru a salva din ghearele morții cât mai mulți oameni a căror viață se află în pericol, Serviciul de Ambulanță București/Ilfov a lansat, cu sprijinul Orange, aplicația mobilă “Există un erou în fiecare dintre voi”. O aplicație disponibilă momentan pentru sistemele de operare iOS și Android care scurtează timpul de ajungere la pacienți facilitând asistența de urgență.  

„Întotdeauna, în urgențele prespitalicești din București și Ilfov, există un dezechilibru între numărul solicitărilor și cel al resurselor disponibile. Prin programul “Există un erou în fiecare dintre voi”, voluntarii înscriși în program, anterior pregătiți și atestați în prim ajutor de către Societatea de Salvare București, acționează ca first responderi pentru urgențele de cod roșu și galben din locurile publice, până la sosirea echipajului medical specializat. Aici intervine aplicația  care func­ționează ca un sistem de alertare a voluntarilor și este un instrument unic în România în eforturile de salvare a vieților omenești. În orice urgență de cod roșu sau galben, acțiunea în primele 5 minute de la alertare, face diferența între viață și moarte. Deși o inimă poate fi repornită și după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin intermediul aplicației, victimele sunt localizate rapid, voluntarii cei mai apropiați sunt alertați instantaneu și șansele de recuperare sunt mult mai mari. Eroii există, haideți să-i descoperim împreună!”, a spus dr. Cristian Grasu, ‎președintele Societății de Salvare București, într-o conferință de presă, susținută cu prilejul lansării aplicației.