La fiecare minut, la nivel mondial, un om moare din cauza complicaţiilor bolilor de inimă şi vase sanguine. La noi în ţară, situaţia este chiar mai drastică decât în statele dezvoltate ale Uniunii Europene.

Conform statisticilor, unul din trei români este hipertensiv şi două din trei personae se sting ca urmare a suferinţei cardiovasculare. În vederea prevenirii deceselor în Ilfov, Centrul Medical CardioRec Corbeanca a lansat campania “Evită infarctul miocardic descoperind precoce boala cardiovasculară!”  

Testul de efort este gratuit 

Prima cauză de mortalitate la nivel naţional o reprezintă afecţiunile inimii şi ale vaselor de sânge. Din fericire, dacă locuieşti în Ilfov, acum ai posibilitatea să-ţi faci investigaţiile medicale care te feresc de complicaţiile bolii cardio­vasculare responsabile de deces. Mai exact, până la sfârşitul lunii, în cadrul clinicii de la Corbeanca poţi să-ţi faci gratuit testul de efort, examenul care permite depistarea precoce a bolii aterosclerotice. “Aceasta este o investigaţie non-invazivă care constă în monitorizarea/înregistrarea EKG (electrocardiogramă) şi a TA (Tensiunii Arteriale) în regim de efort fizic (mers/alergat pe covor rulant sau bicicletă). Testul de efort are o acurateţe foarte mare în descoperirea leziunilor coronariene grave chiar şi la persoanele fără simptome în repaus”, spune dr. Clara Alexandrescu, managerul Centrului Medical CardioRec Corbeanca și coordonatorul programului. 

Programul care se va desfăşura până la sfârşitul lunii iulie se adresează în principal, persoanelor care suferă de diabet, obezitate, hipertensiune arterială, au nivelul crescut de colesterol, sunt sedentare, fumează sau au în familie cazuri de boli cardiovasculare. 

Dacă eşti din Ilfov şi vrei să eviţi infarctul miocardic descoperind precoce boala cardio­vasculară, trebuie să te programezi telefonic la 021/780.48.81; 0727.45.49.77 sau 0768.19.70.29. De asemenea, te poţi înscrie în program prin e-mail office@cardiorec.com