Pacea, liniștea și bucuria care ne luminează și ne îmbogățesc sufletul la finele anului, aduc cu sine momente frumoase, interesante. Luni, pe 16 decembrie, la Centrul Cultural „Ștefan Iordache” din Gruiu a fost o zi specială. Îngerași, păstori și magi au creat o adevărată feerie de Sărbători. Prin cântările ce păstrează în ele duioșia și semerenia, prin poveștile care te poartă într-o plăcută călătorie, de la suflet către suflet, elevii au adus magia Crăciunului și a Anului Nou, la Centrul Cultural „Ștefan Iordache” din Gruiu.

Elevii de la Școala Generală Nr. 1 din comună, au avut serbarea dedicată Nașterii Pruncului Sfânt și a magiei Sărbătorilor de Iarnă. Cu decoruri și costume corespunzătoare, școlăreii au colindat, au recitat, au cântat și au realizat, prin rolurile lor, un spectacol originală. Programul artistic a fost deschis de boboceii care au dat o interpretare extraordinară poveștii Omului de Zăpadă. Sărbătoarea a continuat cu Povestea Bradului Credincios a elevilor clasei a II-a. Cei din clasa a III-a au arătat drama prin care trec copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate și totodată, bucuria reîntregirii familiei de Sărbători. Învățăceii din clasele a IV-a și a V-a, corul școlii, colindătorii și instrumentiștii au vestit Nașterea Pruncului Sfânt. Copiii au îndemnat, la unison, prin rolurile lor, la răbdare, iubire, bunătate și generozitate. Corul Protopopiatului de Ilfov Nord a colindat, a interpretat cânturi cu mesaje creștine, închinate Nașterii Domnului. Preoții au vestit, preamărit și lăudat momentul Nașterii lui Hristos.  

„Nu există bucurie mai mare decât să primim în sufletele noastre lumina și viața veșnică dăruită de Hristos prin nașterea, iubirea și slava Lui. Acești copii minunați, profesorii și preoții colindători, ne-au făcut să simțim această bucurie acum, mai mult decât oricând. Le mulțumesc și îi asigur de toată susținerea mea și pe viitor. Sănătate și un an nou prosper, tuturor!”, a spus Ion Samoilă, primarul comunei Gruiu.

Moș Crăciun cu tolba-i plină… 

Încărcat cu daruri, Moș Crăciun i-a răsplătit pe elevii Școlii Nr. 1 din Gruiu, pentru rezultatele bune obținute la învățătură de-a lungul anului și pentru atmosfera de basm în care l-au primit. Primarul Ion Samoilă, a pregătit 1.200 de pachete pe care, Moșul le-a împărțit negreșit.