Fermierii și procesatorii din România pot achiziționa hale și grajduri prin Baza de date cu prețuri de referință a AFIR, fără a mai parcurge procedura de achiziții, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Agenția a actualizat Baza de date cu prețuri de referință prin introducerea unor noi categorii de elemente, respectiv hale și grajduri. Astfel, pe pagina oficială, www.afir.info, a fost publicată cea mai recentă versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, sere, hale și grajduri, utilizat pentru stabilirea modalității de introducere de noi elemente și de actualizare a informațiilor de către traderi.

Astfel, începând cu 27 iunie 2019, producătorii, importatorii sau dealerii pot încărca on-line în Baza de date cu prețuri de referință a AFIR proiecte tip pentru hale și grajduri. După verificarea noilor repere introduse și publicarea acestora în Baza de date online, beneficiarii privați ai PNDR vor putea achiziționa direct respectivele produse sau  ansamble, fără a mai parcurge procedura de achiziție prin selecție de oferte.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.459