• În cea de a şasea etapă, desfăşurată la Târgu Secuiesc, favoriţii au confirmat fără probleme

• În cadrul aceleiaşi sesiuni, s-a desfăşurat şi o etapă a Campionatului Est-European

• Cu aceasta ocazie a fost inaugurată oficial şi noua pistă de karting, care a fost extinsă şi amplu modernizată

În faţa unei audienţe restrânse, instalată confortabil în cochetele tribune ale kartodromului, din care au făcut parte premierul Victor Ponta şi preşedintele Porsche România care este totodată şi vicepreşedinte APIA (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto din România), Brent Valmar, pe pista recent modernizată de la Târgu Secuiesc s-a desfăşurat în weekendul 6-9 septembrie, cea de a şasea şi ultima etapă a Campionatului Na­ţional de Karting.

Spectacolul sportiv a fost unul de foarte bună calitate, la această reuşită contribuind din plin, pe lângă valoarea concurenţilor prezenţi la start, vremea excelentă şi calitatea ireproşabilă a pistei. 

După rezolvarea con­testaţiilor, miercuri, 10.09.2012, Federaţia Română de Karting a furnizat clasamentul final, pe clase, al Campionatului Naţional de Karting.

Clasament etapa a șasea

Clasa PUFO

1. Carcea Andrei

2. Petrache Eduard

3. Bucs David

Clasa MINI

1. Pitulea Tudor

2. Prelea Alexander

3. Vasile Daniel


Clasa KF3 – juniori

1. Marcu Dionisios

2. Vajda Andrei

3. Florescu Petruţ


Clasa KZ2 – seniori

1. Ştefan Viktor

2. Babaioana Lucian

3. Bârloiu Eduard


Campioni naţionali edi­ţia 2012 a Campionatului Naţional de Karting

Petrache Eduard – Clasa PUFO

Borlovan Leonard – Clasa Mini

Vajda Andrei – Clasa KF3 – juniori

Ştefan Viktor – Clasa KZ2

Premiile au fost înmânate de Claudia Tocală, fost preşedinte al Federaţiei Române de Baschet, care a fost recent numită de premierul Victor Ponta în funcţia de pre-şedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret

Federaţia Română de Karting a fost înfiinţată în anul 2011 şi este Autoritate Sportivă Naţională (ASN) pentru karting în România, calitate delegată şi recunoscută de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA). FRK este singura structură sportivă autorizată să reglementeze, să organizeze, să controleze şi să conducă activitatea în domeniul disciplinei sportive karting în România.