Ticu Plăcintă (în picioare) vorbind despre punerea resurselor, în comun, pentru parteneriate viitoare. Doru Trașcă (dreapta), noul președinte ales al FJT Ilfov

S-a ales o conducere nouă și promite o mai mare implicare în realizarea de proiecte destinate tinerilor

A luat ființă în 2015, dar activitatea sa nu a fost foarte vizibilă. Așa că, și-a propus să treacă serios la treabă, să atragă noi membri și sa-și finalizeze strategia de acțiune viitoare…. Este vorba despre Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) Ilfov, care a organizat, săptămâna trecută, prima Adunare Generală, cele mai importante puncte pe ordinea de zi fiind alegerea Consiliului de conducere și admiterea de noi membri.

Ședința a avut loc în Capitală, la sediul Fundației pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), din Calea Șerban Vodă 213-217, unde, potrivit primului punct de pe Ordinea de zi, aprobat cu unanimitate de voturi, va avea sediul, de acum înainte, și FJT Ilfov. De altfel, printre participanți s-au aflat și Ticu Plăcintă, președintele FTMB și vicepreședinte al Fundației Naționale pentru Tineret, organism la care s-a afiliat recent și FTJ Ilfov, Constantin Fînaru, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Ilfov și, din partea Consiliului Județean Ilfov, Gina Șerbănescu. Evident, pentru că unul dintre punctele supuse votului a fost legat de admiterea de noi membri în cadrul FTJ Ilfov, au mai fost prezenți și reprezentanți ai unor asociații care au solicitat înscrierea în Fundație. Au primit vot favorabil, așa că, până la alte înscrieri, FJT Ilfov înseamnă – Asociația D.G.T. Corbeanca, Asociația Geo Club Corbeanca și Asociatia Motion Vidra – membre fondatoare ale FJT Ilfov și A4Action – Asociația pentru Inițiative și Dezvoltare Continuă, cu sediul în Ghermănești, Asociația ”Se poate”, din Chiajna și Asociația Help to Heart (Ajută viața), înființată în Sintești – noi membre.

Iar noua conducere a FJT Ilfov, aleasă cu vot secret, și apreciată ulterior drept ”o echipă extraordinară”, este reprezentată de președinte, în persoana lui Doru Trașcă, fost vicepreședinte al FTMB timp de 4 ani și timp de 6 ani, consilier de tineret în cadrul DJST Ilfov, Andrei Daicer, vicepreședinte și Iuliana Adriana Pavel, secretar.

Au rămas de discutat în cadrul unei adunări generale viitoare punctele privind alegerea comisiei de cenzori, modificarea și completarea Actului constitutiv și a RIOF-ului, conform modificărilor intervenite și stabilirea Strategiei de acțiune pentru 2017.

Strategie pentru tineri

FJT Ilfov are ca scop elaborarea, organizarea şi finanţarea de programe specifice pentru instruirea, educarea şi formarea tineretului în spiritul tradiţiilor umaniste, al valorilor democraţiei şi aspiraţiilor societăţii româneşti. Obiectivul principal al proiectelor FJT Ilfov este facilitarea și stimularea participării tinerilor, în toate formele de manifestare, pentru a răspunde nevoilor acestora. Pentru că, ”tineretul nu este o categorie omogenă, ci se caracterizează printr-un dinamism superior mediei populaţiei”. De aceea, vor fi asumate de către FJT Ilfov următoarele principii şi valori:

  • acţiunea pentru tineri, împreună cu tinerii;
  • abordarea dinamică;
  • egalitatea de şanse;
  • fundamentarea politicilor de tineret pe rezultatele cercetării sociale;
  • flexibilitatea politicilor de tineret.

În vederea realizării scopului şi îndeplinirii obiectivelor de mai sus, Fundația urmărește încheierea unor parteneriate cu organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret, cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Ilfov, CJI, instituţii specializate în domeniu dar şi cu şi cu alte organe ale administraţiei publice centrale sau locale.

FJT Ilfov – ”umbrela” sub care ONG-urile pentru tineret pot conlucra, cu rezultate bune, pentru tineri!

fundația

Momentul votării președintelui FJT Ilfov

fundația 2