Victor Ponta a făcut buba la genunchi și, cum este extrem de îndrăgostit de inestimabilele sale persoane, a dat fuga la prietenul Erdogan, în Turcia, ca să se opereze. În medicii români și în sistemul românesc de sănătate domnia sa n-a avut încredere, chiar dacă este, vezi Doamne ”mândru că e român!”. Eu, unul, îi dau dreptate. Știe bine primul baschetbalist al nației că sistemul nostru sanitar este, el însuși, într-o profundă suferință, dacă ne uităm la „tratamentul” aplicat de către guvernul pe care îl conduce. Pe de altă parte, având în vedere că Guvernul, adică statul (cu care Ponta crede că se confundă, mai abitir ca predecesorul său „solar”, Ludovic al XIV-lea), a concesionat Muftiatului Musulman din România un teren, situat lângă Romexpo, de vreo unșpice mii de metri pătrați (estimat la 4 milioane de euro), pe o perioadă de 49 de ani, ca să-și „tragă” turcaleții cea mai mare moschee din Europa creștină, la București, începem să înțelegem „apetența” premierului pentru medicina turcească. Pentru că, nu-i așa, te duce gândul că gestul de mai sus merită o recompensă pe măsură, iar meniscurile, cartilagiile și ligamentele ilustrului bărbat de stat merită o atenție cu totul și cu totul specială!

Și, uite așa, vine de se leagă vizita neașteptată a premierului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku. Ce-a cătat premierul acolo? Vreau să îi asigur pe detractorii nenumăraților primi miniștri de excepție care sălășluiesc în Ponta că aceștia s-au dus acolo nu ca să se „împozeze” cu sosia lui gaspadin Putin ci ca să aranjeze cu amicul Recep rezerva în care urmau să fie internați. Ei, săracii, își căutau de sănătate, iar noi am tăbărât pe el, ca niște hiene! V-ar fi plăcut un premier șontorog de două ori, o dată de onoare și apoi de genunchi? Acum, stau și mă întreb, genunchiul căruia dintre premierii Ponta? Dacă, ferit-a Allah, medicii turci nu-l nimeresc p-ăla care trebuie?

Pe de altă parte, încep să mă dumiresc de ce nu s-a dus Victor-Viorel în Austria, cum a făcut-o și veșnicul său adversar Băsescu, pentru că și austriecii de la OMV ar trebui să-i fie recunoscători, având în vedere că Ponta nu a renegociat redevențele pe care aceștia le plătesc statului român. Vă spun tot eu de ce: pentru că Ponta cu genunchiul bulit nu e tot ăla cu OMV-ul! E celălalt, cu moscheea!

Toată această tărășenie i-a picat cum nu se poate mai bine Micului Titulescu. Pentru că, taman (ptiu, drace, cuvânt tot turcesc!) când el se afla în drum către Turcia, s-a trezit și DNA să-l cheme la audieri! Care n-au mai avut loc, pentru că, nu-i așa, șeful Executivului este grav bolnav de „genunchită baschetboloasă” și trebuie operat de urgență. După aceea, procurorii anticorupție trebuie să fie foarte atenți, dacă vor să-l nimerească pe Ponta ăla cu Rovinarii și Turcenii!

 

Dar, evenimentele din ultima vreme m-au convins că Victor-Viorel nu la genunchi trebuie operat. Ci la cot! La cotul acela în care-l doare de onoare, cinste, adevăr, bun simț, respect față de ceilalți etc., etc. Din păcate, însă, medicina, de oriunde ar fi ea, este neputincioasă total în fața pontaminării României cu această molimă care atacă, virulent, coatele politicienilor. Iar puținele paliative ca DNA, DIICOT sau Justiție vor dispărea, în curând, odată cu modificările aduse Codului Penal de bolnavii nației, aflați în Parlament.