Vicepereședintele Consiliului Judeţean Ilfov, arestat preventiv pentru corupţie, va fi cercetat în stare de libertate, ca urmare a hotărârii instanţei supreme, care a admis, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar a acestuia, respinsă iniţial de Curtea de Apel București.

Înalta Curte de Casaţie și Justiţie a admis, recursul făcut de vicepreședintele Consiliu­lui Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, împotriva unei decizii din 16 ianuarie a Curţii de Apel Bu­curești, care a respins solicitarea acuzatului.
De­cizia ÎCCJ este definitivă.

Primarul din Snagov, Mușat Apostol, și edilul din Jilava, Adrian Mladin, au fost reţinuţi, în 21 decem­brie 2011, de procurorii Direcţiei Naţionale Anricorupţie, care îi acuză de luare de mită și trafic de influenţă în legătură cu derularea unor afaceri cu terenuri. Cei doi edili ar fi luat mită pentru emiterea unor acte privind situaţia juridică a unor terenuri.

În același dosar, procurorii anticorupţie i-au reţinut atunci și pe vicepreședintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, pe finul primarului comunei Jilava, Ovidiu Szasz, și pe notarii publici Eugenia Cuţaru și Roxana Curpene.

Totodată, în cauză mai este cercetat Ion Scaeţeanu, o persoană din anturajul primarului comunei Snagov.
În 22 decembrie 2011 Curtea de Apel București a emis mandate de arestare preventivă pe numele lor, ulterior, în 24 decembrie 2011, instanţa supremă confirmând, definitiv, arestarea după respingerea recursurilor inculpaţilor.