Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 noiembrie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr. 566/2004.

Potrivit noii legi a cooperației agricole, „gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole. Definirea și modul de autorizare a gospodăriei țărănești se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.”

Conform Legii 265/2020 care modifică legea cooperației agricole, gospodăria țărănească, membră într-o cooperativă, este scutită de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă.

Gospodăria țără­nească are aceleași drepturi ca oricare alt membru al cooperativei, beneficiază de aceleași facilități și poate fi membru cooperator fondator sau membru cooperator acționar sau membru cooperator asociat într-o cooperativă.

Articol apărut în ediţia print a Jurnalul de Ilfov, nr.526