După ce gogorița cu „gerul arctic”, care motiva alocarea de fonduri din rezerva bugetară, Executivul revine și suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării cu suma de 3,5 milioane de lei.

Banii au țintă precisă. Ei se vor îndrepta către primării pentru a susține cheltuielile „urgente” pentru asigurarea agentului termic în sezonul de iarnă. În caz contrar, susţin Finanţele, există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie, pentru perioada friguroasă în anul 2013. 

Banii vor fi împărţiţi prin ordin al ministrului de resort, vicepremierul Liviu Dragnea, pe baza solicitărilor fundamentate ale unităţilor administrativ-teritoriale, se arată în actul normativ. „Decontarea sumelor se face pe baza documentelor justificative transmise de unităţile administrativ-teritoriale. Ordonatorii principali de credite ai bugetului local răspund de modul de utilizare a sumelor repartizate“, se arată în hotărâre.Reprezentanţii Biroului de Presă al Guvernului susţin însă că sunt alocaţi bani pentru oraşul Brad, pentru încălzire, unde este „o situaţie specială“. 

Legea finanţelor publice locale stabileşte că bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului sunt repartizaţi unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, doar pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.