PO Pipera-Petricani

Acum 2 săptămâni, cotidianul România liberă a publicat un articol privitor la stadiul proiectului care privește introducerea unor curse feroviare regulate pentru călători, pe linia de Centură a Capitalei. Un proiect benefic pentru ilfoveni, dar care, potrivit ziariștilor de la România liberă, s-a împotmolit deja din cauza CNAIR. Cu acceptul autorului, redactorul Adrian Bărbulescu, Jurnalul de Ilfov vă prezintă conținutul acestui articol.

Așa cum a anticipat ziarul România liberă, trenurile de pasageri nu vor începe să circule pe centura feroviară a Bucureștiului luna viitoare. În plus, pro­iectul este ignorat de CNAIR. Noul termen de introducere a trenurilor de călători, la intervale regulate, pe centura feroviară a Bucureștiului este trimestrul II al acestui an, și nu luna februarie, așa cum declara super-optimist fostul ministru al Transporturilor Sorin Bușe. Numai că pasagerii pot avea parte de o surpriză imensă: vor rămâne captivi pe peroanele construite de CFR, dacă nu vor îndrăzni să-și riște viața traversând Șoseaua de Centură printre tiruri. Și asta pentru că oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pur și simplu au ignorat proiectul ministerial, nefăcând nimic pentru proiectarea pasarelelor pietonale.

Citiți articolul integral accesând următorul link: http://www.romanialibera.ro/economie/companii/compania-de-drumuri-a-sabotat-proiectul-centurii-feroviare–ilfovenii-vor-cobori-din–tren-direct-printre-tiruri-439554