Un număr de 73 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active joi, 3 februarie, la nivel naţional, după ce 35 de focare au fost stinse în ultima săptămână, potrivit unui comunicat remis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din totalul de focare de pestă porcină active, 15 sunt în exploataţii comerciale de porcine. Per total, în focarele active există un număr de 281.151 de porcine.

De joi, 27 ianuarie, până joi, 3 februarie, au fost înregistrate 6 focare noi de pestă porcină africană, câte unul în judeţele Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ şi Tulcea. 

În această perioadă au fost stinse 35 de focare, astfel: 11 focare în judeţul Buzău, 8 focare în judeţul Bihor, 6 focare în judeţul Cluj, câte două focare în judeţele Timiş şi Tulcea şi câte un focar în judeţele istriţa-Năsăud, Braşov, Hunedoara, Satu-Mare, Sălaj şi Sibiu.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România – 31 iulie 2017 – şi până în prezent au fost diagnosticate 6.392 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe.

Articol apărut în ediția print Jurnalul de Ilfov, nr.586