Jilava, pe drumul înnoirilor

Vineri, 16 septembrie, a fost pentru locuitorii comunei Jilava o zi specială, mai ales pentru locuitorii cartierului “Grădiniță“. A avut loc festivitatea de inaugurare a unui mare parc. Pe scena ridicată în apropierea fântânii arteziene, un frumos spectacol de câteva ore i-a încântat pe copii, adolescenți și tineri. Dar s-au bucurat și maturii, părinți sau bunici veniți la sărbătoarea oferită de noua zonă amenajată modern. A fost un eveniment reușit, la care au participat zeci de spectatori.

Iată câteva repe­re ale noii amenajări pentru odihnă, joacă și agrement. Ea ocupă o suprafață totală de 5.000 mp.  În această zonă a comunei Jilava n-au prea fost înnoiri. Dar iată că venit și acest moment inaugural, pentru cele aproape 500 de familii  care locuiesc pe str. Trifoiului, Vasile Roaită, Nicolae Bălcescu și Ana Ipătescu. Înainte de apariția acestui parc modern, aici se afla un maidan, plin de gunoaie. 

 

Festivități cu artiști vedete și concerte

Spectacolul a debutat la amiaza zilei și a ținut puțin după ora 17:00. Distracția publicului spectator a fost la cote maxime. Artiști comici, animatori pe picioroange, modelatori de baloane, ­clovni, picturi pe față, standuri de pop-corn și vată de zahăr au asortat bucuriile evenimentului, oferite mai ales copiilor. 

Reprezentațiile la scenă deschisă au entuziasmat publicul, cu câteva ore de muzică bună. Andra Gogan a deschis show-ul de muzică și dans, cu un recital dinamic, spre deliciul micilor spectatori. Cu atât mai mult cu cât ea e vedeta posturilor tv. Disney Channel și Junior, cu vocea care dublează personaje îndrăgite de copii – doctorița Plușica, prințesa Sofia și altele. Alături de ea au fost fetițele de la “Litle Stars“, ale “Academiei de Dans – Amicii“.

Au urmat muzica pentru tineri, susținută de grupul rapp ”What’s Up” și de  apreciata vedetă Lora, toți artiști cu piese de mare succes la publicul tânăr.

 

Detalii, de la primarul interimar

Ilie Ionescu e prezent la fața locului. El a declarat: “Trebuie să ducem la bun sfârșit toate proiectelor începute. Azi, inaugurăm festiv acest parc nou și modern, construit în totalitate din fondurile bugetului local.  Suntem foarte mulțumiți de calitatea lucrărilor executate. Ele au demarat la începutul acestui an. El a fost făcut cu acordul Consiliului Local și precizez că investiția a fost realizată cu respectarea tuturor normativelor și procedurilor legale. Constructorul a muncit susținut, iar recepția lucrărilor a fost riguroasă și exigentă. Noul parc beneficiază de tot confortul unui asemenea obiectiv, inclusiv toalete ecologice și locuri de parcare.  El are construite trei zone: cea de promenadă, cu bănci, umbrare și alei de promenadă. O altă parte a lui o constituie suprafața cu aparate de joacă pentru copii, plus un spațiu deschis, asfaltat, pentru festivități, cum e cea de azi. Întregul ansamblu e monitorizat permanent cu camere de supraveghere video, dar va avea și pază umană.

 

Împotriva “fabricii“ de zvonuri

Primarul interimar a adăugat: “Și încă o precizare, utilă mai ales acelora care, nejustificat, suspectează aceste lucrări de tot felul de matrapazlâcuri și aruncatul banilor pe fereastă. Nimic din toate acestea nu e adevărat. Și se va dovedi cât de curând, la inaugurările care vor urma. În perioada următoare, vom recepționa un alt obiectiv, foarte important pentru comunitatea noastră: policlinica, pentru care vom obține avizele de punere în funcțiune. La fel și pentru Grădinița cu orar prelungit, de pe str. Odăi, nr. 142. Și le spun tuturor că această comună are nevoie de liniște și finalizarea proiectelor pentru binele tuturor.

Mariana Dumitrescu este consilier local. Unul din copiii săi e Robert. Au venit în noul parc să se bucure de tot ce oferă el. Ea a spus: “Sunt foarte încântată de această nouă amenajare civilizată. Cei mici își consumă energia într-un loc minunat, iar cei mari, se odihnesc“.