Pe 12 iunie, se va da startul celei mai mari competiții fotbalistice a lumii: Campionatul Mondial. Brazilia, țara gazdă, e marea favorită a pariorilor, dar nici actuala campioană, Spania, nu este de neglijat.

Acum ne-am fi putut antrena pentru Mondiale… dar Grecia nu a fost de acord cu asta și ne-a lăsat acasă. Așa a ajuns naționala României să fie sparring partner pentru Algeria înainte de Mondiale, africanii având în buzunare biletele pentru Rio…

Ei bine, începe. Pe 12 iunie se dă startul, iar Brazilia – Croația este primul meci al competiției, de la ora 23.00, ora României. Pe scurt, iată cele opt grupe:

În faza următoare a competiției se vor califica primele două echipe din fiecare grupă. Apoi, sita va cerne la foc automat: optimi, sferturi, semifinale și finale, totul va fi în sistem KO. Ultimul meci al competiției va avea loc pe 13 iulie, la ora 22. Majoritatea meciurilor din grupe au loc la orele 19.00, 22.00 și 01.00, în timp ce din faza KO jocurile sunt programate de la orele 19.00 și 23.00.

Finala Spania-Germania?

Singurii care nu au mers pe mâna Braziliei au fost economiștii de la institutul german DIW, care au prezis o finală Spania – Germania la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia, după un calcul bazat pe valoarea de piaţă a echipelor și pe baza precedentelor competiţii internaţionale. „În finală, spaniolii vor fi ușor favoriţi, dar echipa Germaniei are o șansă bună să câștige Cupa Mondială”, a declarat unul dintre cercetători, Gert Wagner, pentru Der Spiegel.

Interesant și, deopotrivă, un mare atu privind seriozitatea studiului lor, cercetătorii germani au prezis succesul Italiei din 2006 și ultimele trei succese la competiţiile mondiale și europene ale Spaniei (2008, 2010 și 2012).

Panda-prezicatorii

Potrivit obiceiului lansat de caracatița Paul, pariorii chinezi s-au gândit că o echipă de urși panda îi vor ajuta să ghicească rezultatele de la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia, relatează agenția China Nouă. Pentru pronosticuri, urșii vor avea de ales între coșuri cu mâncare ce vor reprezenta victoria, înfrângerea sau meciul egal în faza grupelor. În etapa meciurilor cu eliminare directă, va trebui ca ei să urce în copacul pe care va fi arborat steagul național al echipei alese, arată China Nouă.