Târgul Internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei – INDAGRA a ajuns anul acesta la a XVII-a ediție. Desfășurat în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, târgul s-a bucurat de participarea a peste 400 de firme reprezentând 22 de țări.

Târgul a fost organizat de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. La ediția din acest an, organizatorii au pregătit o serie de surprize, cum ar fi organizarea unei Alei a Stupului, unde și-au expus produsele peste 20 de apicultori din toate zonele țării, o expoziție a meșteșugarilor, dedicată mai ales copiilor, demonstrații de echitație.

La INDAGRA au fost aduse 90 de bovine și 250 de ovine, unele dintre aceste animale reprezentând exemplare din patrimoniule genetic al României. Pe o suprafață totală de 30.000 de mp au expus peste 400 de firme din China, Coreea de Sud, Franţa, Grecia, Germania, Danemarca, Spania, Turcia, Olanda și bineînțeles, România, reprezentând o gamă complexă de domenii de activitate, cum ar fi producția de utilaje și echipamente agricole, horticole, pentru irigații etc. Au fost prezenți pro­ducători şi distribuitori de seminţe şi material săditor, îngrăşăminte, sere şi solarii, produse şi echipamente în domeniul horticulturii şi viticulturii; producători şi dis-tribuitori de echipamente zootehnice, pentru creşterea animalelor şi păsărilor, abatorizare; prestatori de servicii financiare, asigurări, servicii de consultanţă şi formare profesională în domeniu; proiectare şi distribuţie de soft­ware dedicate. Evenimentul a constituit cea cea mai complexă manifestare de acest gen din România destinată promovării potenţialului zootehnic autohton, produselor tradiţionale bio, cât şi a soiurilor de vin româneşti recunoscute internaţional. 

Concomitent cu aceas­tă manifestare au fost organizate și alte 3 târguri și expoziții  din domenii conexe agriculturii. Astfel, a putut fi vizitat  Târgul In­ter­național pentru industria alimentară – Alimenta, aflat la cea de-a V-a ediție, Expoziţia Internaţională pentru Ambalaje, Materiale, Maşini şi Echipamente Specifice – All Pack, aflată și ea la a XIV-a ediție, sau cea de a XV-a ediție aTârgului de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice -Expo Drink & Wine. Târgul a constituit un bun prilej pentru produ-cătorii și fermierii români de a-și prezenta realizările, produsele și activitatea și de a încheia contracte bilaterale cu reprezentanții firmelor străine.