Snagov, joi, 19 decembrie. Casa de Cultură „Antim Ivireanul”, din Ghermănești, a fost, din nou, tărâmul magic al Crăciunului. Încărcat cu daruri, bătrânul Moș Crăciun a poposit în mijlocul copiilor, le-a ascultat rugămințile și, ca prin minune, le-a îndeplinit dorințele. În clinchet de clopoței, micii îngerași, simbolurile purității, au adus vestea Nașterii Domnului și a Anului Nou printr-un frumos buchet de colinde, care amintesc de copilărie, iertare și bunătate.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.482

Ziua de joi a fost, așadar, încă o zi plină de farmec în comuna Snagov. Prin generozitatea primarului Marian Oancea, copiii din satul Ghermănești au avut parte de o zi cu totul specială. Am avut privilegiul să le fim alături și să intrăm în feeria Sărbătorilor de Iarnă alături de ei, de profesorii și de părinții lor. Clipele petrecute aici s-au dovedit a fi un minunat prilej de a păși într-o lume de basm, care ne-a oferit adevărate lecții de iubire și prețuire. Imagini desprinse parcă din povești au creat un superb tablou care ilustra inocența și frumusețea copiilor din această localitate. Cu vocile lor cristaline, elevii Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, din Ghermănești, coordonați de prof. Alina Flo­riș­teanu, ne-au adus vestea Nașterii Domnului și ne-au împărtășit bucuria marii sărbători creștine prin minunatele colinde tradiționale pe care le-au interpretat impecabil. Apoi, plini de emoții, copiii au urcat pe scenă, l-au îmbrățișat pe Moșul și au încercat să-i arate cât de multe au învățat ei în anul care tocmai se încheie. Și, pentru că l-au convins că au fost cuminți, și-au primit darurile mult așteptate. A fost o încântare să-i vedem pe copii cu câtă dragoste îl priveau pe bătrânelul care abia ducea în spinare sacul cu daruri. La plecarea Moșului, momentele magice de la Ghermănești aveau să devină un vis frumos din care va rămâne pentru totdeauna amintirea bunătății și generozității acestuia, trăsături care înnobilează și fac cât toate minunile lumii.

“Îi iubim pe acești copii minunați și ne mândrim cu ei așa că ne-am dorit să le aducem o bucurie de Crăciun. Ca în fiecare an, Moșul de la Primăria Snagov s-a îngrijit să ajungă la toți copiii din comună, cu daruri alese. Practic, peste două mii de pachete cu dulciuri, fructe și multe alte surprize vor fi dăruite în aceste zile grădinițelor, școlilor, bisericilor, fundațiilor și diverselor instituții de pe raza comunei Snagov. Astăzi a fost rândul copiilor de la Ghermănești, care ne-au întâmpinat cu colinde și bucurie. După cum ați putut vedea, copiii ne-au cântat și ne-au încântat și de data aceasta cu vocile lor îngerești, făcându-ne să ne simțim, sufletește, mai aproape de Dumnezeu, de Pruncul Sfânt care se Naște pentru noi, de Crăciun. Și pentru că suntem la final de an, iar peste câteva zile ne vom bucura de marea sărbătoare creștină, le doresc elevilor, profesorilor, părinților și bunicilor din comuna noastră un sincer și călduros La mulți ani, Sărbători fericite și un An Nou plin de realizări!”, a spus primarul Marian Oancea.

Despre copiii deosebiți ai satului Ghermănești din comuna Snagov a vorbit și Mariana Banu, directorul școlilor Tâncăbești și Ghermănești și al Grădiniței Ciofliceni, care a ținut să sublinieze faptul că ei nu sunt doar cuminți și talentați la cântat, ci au și rezultate bune la învățătură.